Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Вішинг – дзвінки клієнтам банків з метою виманювання реквізитів платіжних карт, необхідних для проведення операцій без використання картки
AA

Вішинг – дзвінки клієнтам банків з метою виманювання реквізитів платіжних карт, необхідних для проведення операцій без використання картки

Шахраї можуть представлятися співробітниками банку, розповідати історії про «проблеми в системі», необхідність терміново відновити усі пер персональні дані клієнта, аби зберегти гроші на рахунку, або ж щоб переконатися, що ваша картка не була вкрадена. Для цього вони обов’язково проситимуть назвати усі ваші персональні та карткові дані. Або ж просто попросять зачитати код, який прийде Вам по SMS і, начебто, підтверджуватиме те, що картка ваша і, з нею усе гаразд. Але не зачитуйте, що написано у повідомленні. Адже у цей час , найімовірніше,шахраї саме намагаються через банкомат скористатися послугою «готівка без картки». І все , що їм потрібно – той самий код, який від вас і вимагають. Щойно його буде озвучено – гроші буде знято з рахунку.

Ще один спосіб, к шахраї можуть вкрасти гроші з банківського рахунку – роздобути дублікат SIM – картки мобільного номера власника картки. Тоді ваш телефон буде заблокований, а шахраї, знаючи номер «кредитки» та маючи на руках дублікат SIM – ки, отримують усі необхідні паролі й коди підтвердження операцій в Інтернеті, чи ж біля банкомату.

Тому запам’ятайте!

  1. Нікому й ніколи не повідомляйте свій ПІН – код.
  2. У жодному разі не надавайте особисту інформацію у відповідь на електронні листи чи дзвінки, навіть з банку. Кращі самі пере телефонуйте на офіційний номер call - центру вашої фіну станови і з’ясуйте ситуацію.
  3. Працівник банку ніколи не буде дзвонити до вас із закрито номеру. Якщо Вас просять надіслати пароль або інші карткові дані , не робіть цього, поки самі не зв’яжетесь із банком і не переконаєтесь , що це не спроба шахрайства.
  4. Працівник банку ніколи не може сам дзвонити Вам, аби запитати ваше «контрольне слово» з анкети.
  5. Не залишайте персональні дані й дані про свою картку на Інтернет – сайтах та в оголошеннях.
  6. Встановіть ліміт зняття готівки з картки : добовий і на кожну операцію. За потреби, ви зможете легко його змінити, а от шахраям це обмежить простір для дій.
  7. Підключиться до SMS – банкінгу, аби знати про усі операції по вашому рахунку.
  8. Якщо є така можливість, краще купити номер  телефону, який ви будете використовувати тільки для фінансових операцій і про нього будуть знати тільки у вашому банку. Але в банку треба вказати інший телефон для зв’язку. Всі дзвінки на цей спеціальний номер просто ігноруйте, не відповідайте.

Дана інформація опублікована на прохання начальника Южноукраїнського відділення поліції Первомайського відділу ГУНП.

Читайте також

Увага! Вакансії!

Комунальне книготорговельне підприємство «Кобзар» Южноукраїнської міської ради 

Комунальне книготорговельне підприємство «Кобзар» Южноукраїнської міської ради інфо...

Оголошення про вакансію

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради вакантна посада старшого інспектора інспекції з...

Оголошення

Южноукраїнське міське відділення управління поліції охорони в Миколаївській області

Запрошуємо 01.03.2024 на 13.00 на проведення інформаційно-роз'яснювального заходу "Бе...

До відома жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Відповідно до Положення про звання «Почесний громадянин Южноукраїнської міської територіальної...

Інформація щодо потреби в підвищенні кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування виконавчих органів Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Інформація щодо потреби в підвищенні кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування вико...

До уваги мешканців громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Рішенням Южноукраїнської міської ради від 11.05.2023 №1348 затверджено Положення про звання «П...