Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відповідальність за відсутність колективного договору
AA

Відповідальність за відсутність колективного договору

Станом на 01.05.2021 у Южноукраїнській міській територіальній громаді на 83 підприємствах, установах, організаціях укладені колективні договори між адміністрацією та трудовими колективами. Зазначеними договорами охоплено 10834 працюючих.

Протягом січня – травня 2021 року департаментом соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради зареєстровано 21 колективний договір (у тому числі зміни і доповнення до них) з них: 6 підприємств внесло доповнення до довгострокових колективних договорів, 9 продовжили термін дії на 1 рік, 6 підприємств уклало нові колективні договори у поточному році.

Звертаємо увагу, що на сьогоднішній день існує ряд підприємств, установ та організацій на яких укладені колективні договори, проте протягом тривалого часу не вносилися зміни не зважаючи на зміни, що відбулися в трудовому законодавстві.

Акцентуємо Вашу увагу, що контроль за виконанням колективного договору, угоди проводиться безпосередньо сторонами, що їх уклали, чи уповноваженими ними представниками (ст.15 Закону України «Про колективні договори та угоди»). Сторони, що підписали колективний договір (угоду), щорічно в строки, передбачені колективним договором, звітують про їх виконання. За результатами вищевказаного звіту розробляється новий колективний договір чи зміни та доповнення до нього.

Також наголошуємо, що обов’язковий додаток до колективного договору «Комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійних захворювань і аварій на (рік та назва підприємства)» розробляється в кінці кожного року на наступний.

Додатково звертаємо Вашу увагу, що адміністративна та дисциплінарна відповідальність застосовується у разу порушення вимог законодавства про порядок укладення та виконання колективних договорів; за ухилення від участі в переговорах щодо укладення, зміни чи доповнення до колективного договору; за порушення і невиконання колективного договору чи угоди; за ненадання інформації, необхідної для колективних переговорів і контролю.

Додатково повідомляє, що повідомну реєстрацію колективних договорів, змін чи доповнень до них здійснює відділ з питань праці департаменту соціальних питань та охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради. Подати на повідомну реєстрацію колективний договір чи зміни або доповнення до нього можна у електронному виді (завірена цифровим підписом фотокопію) на електронну адресу відділу з питань праці: utsznjugukrtrud@gmail.com або особисто із супровідним листом до приміщення департаменту за адресою: б-р. Цвіточний, 4, кабінет 25.

У разі виникнення питань з приводу повідомної реєстрації колективних договорів,

змін та доповнень до діючих звертатися за телефоном: 5-55-27, 5-55-17.

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...

МОЗ нагадує: евакуація постраждалих українців та онкохворих дітей на лікування за кордон — безоплатна

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Вже понад рік Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами організовують евакуаційні рейс...

"Дитина не одна"- тимчасова допомога на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2024 р. № 331 «Деякі питання провадження...

Кіберзалежність

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На початку свого розвитку комп’ютерні технології здебільшого застосовувалися для роботи, але з...