Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відновлювальна реабілітація застрахованих осіб одне з основних завдань Южноукраїнського відділення фонду соціального страхування
AA

Відновлювальна реабілітація застрахованих осіб одне з основних завдань Южноукраїнського відділення фонду соціального страхування

20  березня 2018 року в конференц-залі КЗ «Южноукраїнської міської лікарні» за ініціативи керівництва Южноукраїнського міського відділення Управління ВД фонду соціального страхування України в Миколаївській області відбулась семінар-нарада за участю відповідальних працівників КЗ «Южноукраїнська міська лікарня» та КЗ «Арбузинська центральна районна лікарня», представників Южноукраїнської міської ради, Департаменту соціальних питань та охорони здоров’я,  соціального захисту населення Арбузинської районної адміністрації, Прес-центру ВП «ЮУАЕС», була запрошена голова Миколаївської обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості, начальник відділу охорони здоров’я ВП «ЮУАЕС» Хмілевська Г.В.

На семінар-нараді розглянуті питання щодо тісної співпраці органів Фонду та закладів охорони здоров’я в частині направлення застрахованих осіб та членів їх сімей на лікування до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів. На семінар-нараді були присутні т.в.о. головного лікаря КЗ «ЮМЛ» - Доценко І. А., заступник головного лікаря КЗ «ЮМЛ», голова комісії щодо відбору хворих та травмованих у реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів – Шикерська В.Л., голова ЛКК, лікар психотерапевт КЗ «Арбузинської центральної районної лікарні» - Мокряк О.В., заступник директора департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради – Заболотна Л.В.

Начальник Южноукраїнського міського відділення Гут Світлана Станіславівна відкрила семінар-нараду, представила працівників Фонду відповідальних за медичну реабілітацію, наголосила на посиленні відповідальності за якісне лікування та особливу увагу приділила  відновлюваній реабілітації застрахованих осіб, згідно Постанови №39 та попередженню професійних захворювань,  оголосила перелік санаторіїв, згідно профілів лікування, граничні розміри витрат на санаторно-курортне лікування для застрахованих осіб та членів їх сімей. Особливу увагу приділила відновлювальній реабілітації в санаторно-курортних закладах учасників АТО.

Заступник головного лікаря КЗ «ЮМЛ» Шикерська В.Л. звернула увагу на тісну співпрацю з Фондом соціального страхування та повідомила що закладами охорони здоров’я проведена робота щодо застосування Постанови №39 та відбувся обласний семінар закладів охорони здоров’я по відновлювальній реабілітації в санаторно-курортних закладах в м. Миколаїв. Оголосила склад лікарсько-консультативної комісії, наголосила на дотриманні принципів відбору хворих для лікування в санаторно-курортних закладах та послідовність функцій лікаря. Звернула увагу на складність відбору хворого, який не має протипоказань та має бажання на проведення відновлювальної реабілітації в санаторно-курортних закладах.

Голова ЛКК, лікар психотерапевт КЗ «Арбузинської центральної районної лікарні»  Мокряк О.В. повідомила про проведену роботу щодо відновлювальної реабілітації воїнів АТО та членів їх сімей та підкреслила, що головною проблемою є те, що учасники АТО на цей час не мають бажання проходити відновлювальну реабілітацію.

Заступник директора департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради  Заболотна Л.В. підкреслила про зміну принципу надання путівок та налагоджену тісну співпрацю з Фондом соціального страхування не тільки на рівні листування, а і неодноразово проведено семінари в м.Южноукраїнськ.

Заключне слово було за начальником відділення Фонду Гут С.С. Вона підкреслила, що робота щодо відновлювальної реабілітації застрахованої особи має бути направлена на результат,  людину праці її здоров’я на повернення до нормальних умов праці, соціальної адаптації у суспільстві та подякувала всім присутнім за співпрацю.

 

 

 

Читайте також

Виходь на світло! Ризики та негативні наслідки незадекларованої праці для суб'єктів господарювання

Южноукраїнське міське відділення У ВД ФССУ в Миколаївській області

  Зміни в трудовому законодавстві під час воєнного стану Задекларована праці = трудов...

Охорона праці під час організації дистанційної (надомної) роботи

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

В умовах поширення коронавірусної інфекції та впровадження карантинного режиму на території України&...

Раціональне використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) при захворюванні на COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Профілактичні заходи Інфікування SARS-CoV-2 відбувається контактним та крапельним шляхами. Повітр...

Заходи з профілактики інфекцій та інфекційний контроль під час надання медичної допомоги пацієнту, який підлягає визначенню випадку COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Заходи з профілактики інфекцій здійснюються працівниками охорони здоров'я (медичними працівникам...

Проведення медичних оглядів

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний за власні кошти забезпечити фінансування та орг...