Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відчули симптоми респіраторного захворювання? За перших же ознак обов’язково звертайтеся до свого сімейного лікаря. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я!
AA

Відчули симптоми респіраторного захворювання? За перших же ознак обов’язково звертайтеся до свого сімейного лікаря. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я!

Відчули симптоми респіраторного захворювання? За перших же ознак обов’язково звертайтеся до свого сімейного лікаря. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я!

Для холодної пори року грип і ГРВІ звичне сезонне явище, яке зараз ще й протікає на тлі пандемії COVID-19.

Ці хвороби часто складно розрізнити лише за симптомами — гарячка, кашель, втома характерні і для грипу, ГРВІ і для COVID-19. Проте діагноз «коронавірусна інфекція» може бути підтверджений лише лабораторними методами діагностики.

Тому ваш сімейний лікар направить вас на безкоштовне тестування на COVID-19. Згідно зі змінами до Наказу МОЗ № 722 (http://bit.ly/38ErTZ4), обов’язкове лабораторне обстеження проводиться особам:
▪з підозрою на COVID-19;
▪з ознаками інших ГРВІ;
▪з ознаками пневмонії;
▪контактним особам при появі симптомів, які не виключають COVID-19.

Лабораторні центри наразі мають достатньо потужності для швидкого опрацювання зразків та оперативної видачі результатів.

Грип і COVID-19 — небезпечні та високо заразні захворювання, які можуть мати як легкий перебіг та лікуватися вдома під наглядом сімейного лікаря, так і важку форму, яка може призвести до летальності.

Пам’ятайте: дотримання простих правил — носіння маски, респіраторна гігієна та гігієна рук, фізична дистанція, здорове харчування, сон, фізична активність — знижують імовірність розвитку тяжких форм грипу і COVID-19.

 

Читайте також