Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулося засідання робочої групи з обстеження земельних ділянок в межах прибережної та рекреаційної зони населених пунктів Южноукраїнської міської ТГ
AA

Відбулося засідання робочої групи з обстеження земельних ділянок в межах прибережної та рекреаційної зони населених пунктів Южноукраїнської міської ТГ

25 травня 2023 року у залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відбулося засідання робочої групи з обстеження земельних ділянок в межах прибережної та рекреаційної зони населених пунктів Южноукраїнської міської територіальної громади на предмет їх використання за цільовим призначенням в наданих межах та наявність забудов під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія Горностая.

На засіданні була підсумована робота щодо обстеження вулиці Виноградної (Пугачова) на предмет обмеження доступу до місць відпочинку у зоні рекреації на схилах річки Південний Буг, а також використання земель громади з порушенням вимог діючого законодавства.

Завдяки злагодженій роботі членів групи та мешканців вулиці були виявлені та усунуті порушення реєстрації земельних ділянок приватної власності, громадянам була надана уся можлива допомога у належному оформленні їх прав.

За результатами роботи виявлено, що на земельні ділянки під гаражами на вулиці Пугачова, були видані Державні акти на право власності на землю старого зразка (у період з 2006 по 2011 рік), відомості до Державного кадастру внесені не були через необізнаність людей про земельну реформу та введення електронного обліку земельних ділянок.

Станом на сьогодні 4 земельні ділянки вже пройшли державну реєстрацію і внесені до ДЗК, на дві земельні ділянки розробляється технічна документація.

Разом з тим, як встановлено при обстеженні, не усі мешканці громади відповідально ставляться до виконання вимог закону. Так, на схилах річки Південний Буг в районі вулиці Виноградної насолоджуватися чудовим краєвидом заважають виноградники, що займають приблизно 1117 квадратних метрів. А за цими виноградниками ховається маленький бізнес по оренді альтанки з можливістю насолоджуватися видами на річку, але за гроші.

Як виноградники, так і альтанка з’явилися на землях громади самовільно, без оформлення права користування земельною ділянкою та дозволу на будівництво. Численні візити представників органів влади змусили бізнесменів відкрити доступ до скель усім мешканцям, а не тільки обраним.

За повідомленням Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради при комісійному огляді території, прилеглої до вулиці Виноградної, на предмет виявлення бесхазяйного майна, до огляду приєднався мешканець вулиці Виноградної Сергій Левкович, який особисто визнав, що є власником альтанки з мангалом на схилі річки.

Робочою групою кілька разів проводилася перевірка доступу до місць відпочинку та джерельця на скелях.

Станом на кінець травня 2023 завдяки численним перевіркам працівниками виконавчих органів влади усунуті обставини, що перешкоджали мешканцям громади відпочивати на схилах Південного Бугу в районі вулиці Пугачова (Виноградної).

Тепер бетонні бордюри викладені уздовж вулиці, але доступ до спуску на джерельце не перекритий.

Також робочою групою акцентовано увагу на облаштуванні дитячого майданчика на схилі з порушенням правил безпеки дітей. Встановлено, що дозвільні документи не видавалися, дитячі гойдалки самовільно встановлені на краю скелі, огорожі відсутні, що ставить під загрозу дитячі життя.

Враховуючи відсутність правовстановлюючих документів на земельні ділянки та розташовані на них споруди, а також виявлення осіб, причетних до самовільної забудови, робочою групою підтримана пропозиція щодо звернення до правоохоронних органів із заявою про відкриття кримінального провадження за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та самовільного будівництва у відповідності до ст.197-1 Кримінального кодексу України.

Зібрані робочою групою матеріали будуть передані до поліції, а також до інспекції з благоустрою для реагування в межах їх повноважень та притягнення винних осіб до кримінальної та адміністративної відповідальності.

Найближчим часом робоча група продовжить обстеження прибережної смуги річки Південний Буг у селах Южноукраїнської територіальної громади.

 

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...