Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулося підсумкове заняття у Школі відповідального батьківства
AA

Відбулося підсумкове заняття у Школі відповідального батьківства

11 травня, в рамках проведення заходів до Дня матері та Дня сім’ї, відбулося підсумкове заняття у Школі відповідального батьківства, яка функціонує при Южноукраїнському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Курс занять тривав із жовтня 2015 року.     

Робота із батьками завжди була цікавою, але непростою. Криза, яку переживає наша держава,  негативно впливає на всі сфери життя сімей, що відбивається на емоційному стані батьків, які боляче переживають свою неспроможність створити в родині необхідні умови для повноцінного життя дитини. І справа тут не лише в незадовільній політичній, економічній та екологічній обстановці, мова йде про низький рівень педагогічної культури більшості сімей, про втрачені моральні та етичні цінності, про невміння висловлювати свої почуття та керувати емоціями. Головною метою курсу було навчити батьків того, як виховувати малечу здоровою, допомогти зрозуміти цінність, неповторність та унікальність  життя кожної дитини, підвищити рівень компетентності батьків у догляді, вихованні та розвитку дітей.

Форма роботи Школи - заняття з елементами тренінгу, була вибрана не випадково, адже це дало змогу проводити зустрічі з батьками у більш неформальній обстановці, приймаючи участь у рольових іграх вирішувати повсякденні проблеми, жваво дискутувати на будь-яку тему. До речі, теми зустрічей обговорювались із учасниками попередньо. З батьками було проведено вісім занять, кожне з яких тривало понад годину. Майже на кожній зустрічі використовувалися інтерактивні вправи та наочний матеріал, при кінці занять батьки отримували корисну літературу. За вісім місяців  навчального курсу Школи відповідального батьківства відвідало 16 сімей.

 На останньому занятті у цьому навчальному році батькам довелося дещо попрацювати. На цій зустрічі мова йшла про літні канікули, а саме: про потребу в  оздоровленні, про відпочинок із малечою та про проведення вільного часу дітей на канікулах. Мами створювали колажі із своїм баченням  сімейного літнього відпочинку. Особливо Алла Дизик – директор Центру, зосередила увагу матерів на дотриманні правил безпечної поведінки на воді, дотримання здорового образу життя.

Школа відповідального батьківства відновить свою роботу із вересня 2016 року.

Батьки також проінформовані про те, що в будь-який момент вони можуть звернутися до Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за кваліфікованою допомогою.

 

Читайте також

Головна цінність

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

16 квітня фахівець із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб Ольга ...

Відповідальне батьківство

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

11 квітня 2024 року було проведено 4 заняття «Як стабілізувати себе?», під час яког...

Здоровий спосіб життя

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Южноукраїнський міський центр соціальних служб протягом року проводить  інформаційно-просвітниц...

Виїзд мобільної бригади

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

10 квітня в реагування на повідомлення відділення поліції №3 Вознесенського РУП ГУ НП в Миколаївські...

Шановні мешканці громади!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Упродовж 2024 року Миколаївським обласним центром соціальних служб заплановане проведення навчання з...

Упродовж І кварталу 2024 року здійснено 56 відвідувань сімей, в яких зафіксовано випадки домашнього насильства

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

В реагування на повідомлення мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які постраж...