Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради
AA

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради

Третього грудня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка та за участі ще 13-ти членів виконкому. На порядку денному було 29 питань, із них 12 - про захист прав неповнолітніх. 

На засіданні була присутня делегація від ВП “ЮУАЕС” на чолі із заступником начальника управління фінансового планування Оленою Рожок. Фахівці цього підприємства виявили бажання взяти участь в обговоренні першого питання порядку денного. А саме - “Про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, які надає відокремлений підрозділ “Южно-Українська АЕС” державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” на території Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022 рік”. 

Нинішнього року в місті вже двічі були збільшені тарифи на воду та стоки.Тема з обуренням обговорюється на вулицях і в соцмережах. Слід зауважити, що сьогодні ми сплачуємо комунальні послуги за тарифами, встановленими ще у 2018 році та розрахованими виходячи з собівартості 2017 року, а з того часу значно зросли ціни, рівень мінімальної заробітної плати тощо. Оскільки КП ТВКГ не уклало з населенням відповідні договори, містяни поки що не відчули на собі ніяких змін. Та фінансисти атомної електростанції запропонували виконкому вже третє значне підвищення тарифів, в тому числі за якими ВП “ЮУАЕС” надаватиме послуги водопостачання та водовідведення КП ТВКГ з 1 січня 2022 року.

Начальник управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради Інна Петрик у своїй доповіді зазначила, що з розрахунками, наданими ВП “ЮУАЕС”, фахівці виконкому не погодились, бо вони є економічно не обґрунтовані, а саме: показники, які наведені в цих розрахунках, значно завищені. Тому на засіданні були запропоновані два варіанти підвищення тарифів:

Один з членів виконкому Вадим Нечай намагався переконати присутніх погодитись із значним підвищенням тарифів. Його підтримала й делегація від ВП “ЮУАЕС”. Проте Інна Петрик зауважила: в місті багато медиків, освітян, пенсіонерів, які просто не зможуть сплачувати комунальні послуги за новими тарифами, і це призведе до ще більшого накопичення боргу перед ВП “ЮУАЕС”. Палка дискусія між членами виконкому, працівниками ЦКВГ, економістами обох сторін тривала близько години. Завершилась голосуванням. За тарифи, запропоновані ВП “ЮУАЕС” проголосували двоє, а варіант виконкому підтримали десять членів виконкому, два проти та двоє утримались.

Окрім тарифного питання були розглянуті наступні:

“Про визначення місць для продажу новорічних ялинок у місті Южноукраїнську”;

“Про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2017-2021 роки та погодження проекту комплексної програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-

2026 роки”;

“Про виключення з числа службових жилих приміщень квартири”;

“Про взяття на квартирний облік”; 

“Про присвоєння поштових адрес”;

“Про продовження терміну подачі конкурсних проектів на проведення відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращої проектної пропозиції із комплексної реконструкції архітектурного середовища центральної частини (проспект Незалежності) міста Южноукраїнська” тощо.

 

 

Читайте також

До уваги!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради повідомляє, що 05.12.2023 року о 10.00 годині відбуд...