Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану»: подання заяв через мережу «Інтернет»
AA

Веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану»: подання заяв через мережу «Інтернет»

Веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» - це офіційний сучасний сервіс щодо подачі заяв та звернень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, що працює цілодобово у режимі он-лайн та є доступним усім користувачам мережі Інтернет.

За допомогою Веб-порталу до Южноукраїнського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Вознесенсьому районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) можна подати наступні заяви:

- про державну реєстрацію шлюбу;

- про державну реєстрацію розірвання шлюбу на підставі рішення суду;

- про розірвання шлюбу подружжя, яке не має дітей;

- про розірвання шлюбу відповідно до статті 107 Сімейного кодексу України;

-  про зміну імені;

- про повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану;

- про надання витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян;

- про внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання.

 Реєстрація користувачів Веб-порталу здійснюється шляхом заповнення реєстраційної форми, у якій обов'язково вказуються такі дані: прізвище, ім'я та по батькові; логін; адреса електронної пошти.  Після заповнення користувачем реєстраційної форми на електронну поштову скриньку, вказану при реєстрації, надсилається тимчасовий пароль, який користувач Веб-порталу самостійно змінює на постійний. Вхід до особистого кабінету користувача здійснюється із зазначенням відомого лише користувачу логіна та пароля.

Доступ до електронних послуг Веб-порталу здійснюється за допомогою особистого кабінету користувача.

Варто пам’ятати, що певні види заяв приймаються відділами державної реєстрації актів цивільного стану виключно за зареєстрованим місцем проживання заявника, а саме:

  • заява про зміну імені;
  • заява про розірвання шлюбу подружжя, яке не має дітей;
  • розірвання шлюбу органом державної реєстрації актів цивільного стану за заявою одного з подружжя, якщо другий із подружжя визнаний судом безвісно відсутнім або недієздатним;
  • про внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання (або за місцем складення актового запису).

За допомогою Веб-порталу можна здійснити попередній запис на прийом у тому числі  щодо державної реєстрації народження та державної реєстрації смерті, заповнивши відповідні форми звернення, а також задати питання що входить до компетенції відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Зазначені заяви в обов’язковому порядку повинні містити електронний цифровий підпис фізичної особи або бути підписаними під час особистого звернення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану протягом трьох днів, з дня подання відповідної заяви.

Особливості користування Веб-порталом: після заповнення користувачем відповідної заяви (звернення) їм автоматично присвоюється реєстраційний номер. За результатами розгляду звернення щодо запису на прийом через Веб-портал до особистого кабінету користувача надсилається повідомлення у якому зазначається ПІБ, посада та контактний телефон особи, яка буде здійснювати прийом, а також дата та час прийому.

Звертаємо увагу на те, що відповідальність за достовірність даних, поданих до відділу державної реєстрації актів цивільного стану через Веб-портал несе користувач.

Також наголошуємо, що подання до відділів державної реєстрації актів цивільного стану звернень щодо заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет не звільняє користувача від необхідності його особистого звернення до відділу та подання ним документів, передбачених законодавством.

За допомогою Веб-порталу, Ви маєте можливість вирішувати питання, пов’язані з діяльністю відділів державної реєстрації актів цивільного стану, заощаджуючи свій вільний час.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також

Особливості державної реєстрації смерті за рішенням суду про встановлення факту смерті

Южноукраїнський відділ державної реєстрації актів цивільного стану

Відповідно до статті 17 Закону України "Про державну реєстрацію актів цивільного стану&quo...

Особливості державної реєстрації шлюбу з іноземцями та особами без громадянства

Южноукраїнський відділ державної реєстрації актів цивільного стану

Статтею 26 Конституції України визначено, що іноземці та особи без громадянства, що перебувають в Ук...