Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В Южноукраїнській громаді відкрили новий дитячий садочок – для дітей з Іванівки і Панкратово
AA

В Южноукраїнській громаді відкрили новий дитячий садочок – для дітей з Іванівки і Панкратово

В Южноукраїнській громаді відбулась знакова подія – відкриття нового дитячого садочка в селі Іванівка.

В свій час, до 2020 року, село Іванівка відносилось до Арбузинської районної ради. Відповідна рада не виділила коштів на його утримання, тому він був закритий.

Влада Южноукраїнська розуміла, що садочок потрібен, тож доклала всіх зусиль для його існування. Але ремонт та утримання занедбаної будівлі потребували великих коштів, тому було знайдено інше рішення.

Мета та ідея заступника міського голови Сергія Горностая відкрити садочок на базі Іванівської гімназії втілилась в життя.

Заклад для малюків створений на другому поверсі Іванівської гімназії, для нього виділені декілька приміщень. Нарешті садочок відкрив свої двері для дітей.

24 квітня відбулося урочисте відкриття дошкільного закладу, у якому взяли участь заступник міського голови Сергій Горностай, начальник управління освіти Юрій Сінчук з підлеглими, начальник управління будівництва та ремонтів Ірина Приставська зі своїм заступником, депутатом міськради Олегом Коноплянниковим, працівники гімназії та майбутні вихованці садочку зі своїми батьками.

Сергій Горностай у своїй промові зазначив, що відкриття закладу мало відбутися ще минулого року, але ці плани скоригувала війна: «Міська влада зробила все, щоб сьогодні маленькі діти Іванівки і Панкратово, наше майбутнє, мали змогу отримувати дошкільну освіта, а їхні батьки могли пишатися ними. Війна нажаль відтермінувала відкриття садочка, але не змогла цьому завадити. Садочок відкритий на базі гімназії, тож його вже ніхто не закриє».

Директор гімназії Людмила Захарченко щиро подякувала заступнику міському голови та депутатам за докладені зусилля й за те, що відкриття садочку відбулось, не зважаючи на складні часи.

Слово надали й малюкам, але їм довелося долати сором’язливість перед публікою, щоб прочитати вірші або заспівати пісню «Ой у лузі червона калина». Як сказав Сергій Горностай, діти не звикли до виступів, бо не ходили у садок, та вже за місяць вони стануть більш розкутими і впевненими у собі.

Сергій Горностай та Ірина Приставська урочисто перерізали стрічку на вході, й присутні завітали до приміщень садочку.

Якісний ремонт, нові яскраві та зручні меблі, теплі килими на підлозі, сяюча вбиральня – ось в таких умовах малюки здобуватимуть дошкільну освіту.

Діти й дорослі були у захваті від побаченого. Залишився лише один штрих – майданчик на подвір’ї. Обладнання для нього вже привезено в гімназію, встановлення якого планується найближчого часу.

Відкриття садочка на базі гімназії – це не тільки зручність і комфорт, але і економія значних коштів міського бюджету.

Утримання старої будівлі могло обійтися міського бюджету 2,2 млн щороку, не враховуючи коштів на ремонт та систему опалення – а це ще близько 3 млн.

  • «Я хочу подякувати своїм колегам по виконавчому комітету, Марії Дроздовій та Олексію Майбороді, які підтримали мою ідею відкрити садочок на базі гімназії. Два рази у 2021 році колишній мер Валерій Онуфрієнко виносив питання на виконком про відкриття садочка у зруйнованій (!!!) будівлі, і двічі ми були проти цього. Також дякую за підтримку голову депутатської комісії з освіти Миколу Покрову, з яким ми підготували «фундамент» для відкриття садочка у будівлі гімназії, начальнику управлянні освіти Юрію Сінчуку, який забезпечив виконання всіх поставлених цілей. Сьогодні ми маємо садочок, одну систему опалення, один харчоблок, нам не потрібні сторожа, ми вже дали економію бюджету чистими 3 млн гривень. І щороку це дасть економію близько 1,5 млн, якщо порівнювати з утриманням старої будівлі. Але саме головне – це результат роботи, дитсадочок відкритий для дітей. В добрий шлях, «Сонечко», - заявив Сергій Горностай.

Після відкриття садочка, Сергій Горностай запросив журналістів відвідати стару будівлю, де всі мали змогу переконатися, що там дійсно потрібні значні кошти для відновлення.

До речі, цю будівлі передали на баланс КП ЖЕО, де планувався ремонт для відкриття старостату, фельдшерського пункту, соцзахисту та ЦНАПу. Але враховуючи значні кошти на відновлення, депутати міської ради за пропозицією старости Ігоря Латія прийняли рішення придбати модулі, в яких буде розміщено зазначені структури.

Що стосується будівлі, то остаточне рішення про її подальшу долю не прийняте, але серед варіантів розглядається будинок для пристарілих.

 

Читайте також

До уваги батьків і учнів! Розклад руху шкільного спеціалізованого автобуса «Южноукраїнськ – МПЗ – Южноукраїнськ» із 16.04.2024 року

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

  РОЗКЛАД  руху автобусів (І рейс)  Южноукраїнськ  (вул. Свободи, 46) ...

Вітаємо з перемогою!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

30 березня у місті Черкаси відбувся відкритий Чемпіонат Фітнес-турніру «СУЗІР’Я  FI...

До уваги батьків і учнів!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

В розкладі руху шкільного спеціалізованого автобуса «Южноукраїнськ – МПЗ –...

Шановні батьки!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

З 01.04.2024 року на маршрут Южноукраїнськ-МПЗ-МПЗ-Южноукраїнськ виходе «Шкільний автобус&raqu...

Увага! Вакансія

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

Управління освіти Южноукраїнської міської ради ім. Б. Грінченка інформує про наявну вакансію техн...

НМТ-2024: старт реєстрації

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

З 14 березня до 11 квітня усі, хто планує вступати до закладів вищої освіти на бакалаврські про...

Шкільні ліги. ІІІ-й етап. Баскетбол

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

14.03.2024 року команда хлопців Южноукраїнського ліцею №2 представляла нашу громаду у ІІІ етапі всеу...