Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В Україні скоротили терміни отримання бустерної дози вакцини від коронавірусу
AA

В Україні скоротили терміни отримання бустерної дози вакцини від коронавірусу

Постановою Кабінету Міністрів України термін скорочено зі 180 до 90 днів з моменту отримання другої дози вакцини від інфекції.

Бустерну дозу ковід-вакцини можуть отримати медики, співробітники інтернатів та громадяни віком від 60 років. Здебільшого додаткова доза призначена для людей із слабким імунітетом.

Тепер, згідно з документом, рекомендується робити бустерну дозу вакцини від коронавірусу в період, починаючи з 90-го і по 270-й день після отримання крайньої дози вакцини. Це стосується всіх схем вакцинації - як змішаних (різними вакцинами), так і ординарних (одним типом препарату).

Також постановою КМУ передбачено, що при формуванні covid-сертифіката після проходження бустерної вакцинації у ньому буде вміщено відповідну позначку.

Нагадаємо: важливо дотримуватись рекомендованого періоду введення бустерної дози – він має найвищу ефективність у період введення від 180 до 270 днів після отримання основного щеплення. Якщо ж ви пропустили введення бустеру у вказані терміни – треба намагатися зробити його якомога швидше для коректної генерації сертифіката.

У Міністерстві охорони здоров’я наголошують: можливість сформувати COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою від коронавірусної хвороби з'явиться у застосунку Дія наприкінці січня.

І додамо: в Україні для бустерної дози перевагу надають м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною раніше була щеплена людина.

Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer. За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами.

 

Читайте також

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...