Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В ролі Святого Миколая – колектив ЮУАЕС
AA

В ролі Святого Миколая – колектив ЮУАЕС

У день Святого Миколая представники ЮУАЕС традиційно влаштували свято для вихованців підшефної Рацинської школи-інтернату. Режисерська група Палацу культури «Енергетик» та юні співаки театру естрадної пісні «Галатея» організували для дітей розважально-ігрову програму. Представники профкому вручили солодкі пакунки та передали речі і іграшки, зібрані працівниками підприємства під час благодійної акції.

 Протягом місяця, з 18 листопада до 18 грудня на ЮУАЕС тривала благодійна акція. Профспілкові активісти приймали від працівників АЕС речі, іграшки та кошти для вихованців підшефних дитячих закладів. Це Рацинська школа-інтернат, що у Вознесенському районі, Березківський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа-інтернат-ліцей» та Центр соціально-психологічної реабілітації дітей у Южноукраїнську.

Євген Підгурський, голова цехового комітету цеху ТАВ, член профкому ЮУАЕС розповів: «Усі речі ми посортували та розподілили між закладами. Слід зазначити, що усі вони добротні, у гарному стані. Багато взуття, зокрема, для хлопчиків. Саме його, зі слів керівників закладів, завжди не вистачає. Ми вдячні усім, хто відгукнувся і взяв участь в акції».

Під час акції було зібрано 44 тисячі гривень. На 15 тисяч придбали подарунки, про які у своїх листах до Святого Миколая  просили вихованці южноукраїнського Центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Третину коштів передадуть до Березківської школи на придбання килимків у дитячі спальні. Решту суми витратили на потреби дітей Рацинської школи-інтернату:  придбали м’ячі, матеріали для рукоділля та 10 пар черевиків для хлопчиків за вказаними розмірами.

За давньою традицією южноукраїнські атомники відвідують Рацинську школу-інтернат саме 19 грудня, в день Святого Миколая.  Діти з задоволенням беруть участь у спільних концертах. Цьогоріч режисерська група Палацу культури «Енергетик» підготувала для них веселі конкурси та активні ігри. За участь у них діти отримають призи, які за власний кошт придбали керівник театру «Маска» Юлія Шеремет та її друзі. Це олівці, фарби, розмальовки, книги.

20 грудня атомники планують організувати таке ж свято для вихованців Березківської школи. А 29 грудня на новорічну ялинку запросять дітей, що перебувають у   Южноукраїнському Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей. Саме там має здійснитись мрія дітлахів, описана у листах до Святого Миколая.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...