Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В інформцентрі ЮУАЕС пройшов День Одеської політехніки
AA

В інформцентрі ЮУАЕС пройшов День Одеської політехніки

В інформаційному центрі «Імпульс» Южно-Українського енергокомплексу 14 січня пройшов День Одеського національного політехнічного університету (ОНПУ). У його перебігу представники закладу вищої освіти та його колишні випускники - нині працівники ВП ЮУАЕС - зустрілися з южноукраїнськими ліцеїстами, старшокласниками та їх батьками. Захід організовано в рамках роботи з профорієнтації за підтримки управління кадрів підприємства.

Старшокласники та випускники шкіл міста-супутника атомної станції дізналися про правила прийому та умови вступу до ОНПУ, а також про особливості життєдіяльності, навчання студентів і перспективи розвитку цього закладу вищої освіти. Під час зустрічі старшокласники та їхні батьки мали можливість також отримати відповіді на питання, що їх цікавили. Зазначалося, що сьогодні атомно-енергетична галузь потребує висококваліфікованих фахівців-атомників, тому їх підготовці приділяється особлива увага.

«Сьогодні кафедра атомних електростанцій Одеської політехніки веде підготовку з трьох напрямків: атомна енергетика (експлуатація АЕС), радіаційний контроль і моніторинг на атомних електростанціях, а також фізична ядерна безпека, - зазначає кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри АЕС Одеського національного політехнічного університету Олег Зотєєв. - У завдання фахівців, що навчаються на нашій кафедрі, входить оволодіння знаннями з проектування, виробництва, монтажу, наладки та експлуатації ядерних енергетичних установок, контролю та моніторингу радіаційної обстановки на АЕС, а також забезпечення фізичної ядерної безпеки енергоблоків. Крім цього, Одеська політехніка, як найстаріший і найбільший виш Півдня України технічного напрямку, забезпечує професійну підготовку фахівців-електриків, турбіністів, механіків, матеріалознавців тощо. Таким чином, наш виш перед випускниками шкіл і ліцею міста Южноукраїнськ відкриває досить широкі горизонти».

Одеський національний політехнічний університет є давнім партнером Южно-Українського енергокомплексу. Цей заклад вищої освіти став альма-матер для понад 900 працівників підприємства, 240 з яких сьогодні обіймають керівні посади. У їх числі генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко та головний інженер підприємства Микола Феофентов. Усього за роки існування кафедра атомних електростанцій ОНПУ випустила близько 4,5 тисяч фахівців для атомної галузі.

За інформацією управління кадрів Южно-Українського енергокомплексу, на сьогодні молодих фахівців за тристоронніми договорами цільової підготовки «Навчальний заклад-Студент-ВП ЮУАЕС» для підприємства готують 7 закладів вищої освіти - Одеський національний політехнічний університет, Київський національний університет ім. Т.Г. Шевченка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», Національний університет «Львівська політехніка», Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Вінницький національний технічний університет, Державний вищий навчальний заклад «Український державний хіміко-технологічний університет».

За 2018 рік у підрозділах ВП ЮУАЕС виробничу та переддипломну практику пройшли 222 студенти вищезазначених ЗВО, 39 з яких навчалися в ОНПУ. З 2009 року володарями доленосних тристоронніх договорів стали 73 студенти Одеської політехніки.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...