Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В ДЗ «СМСЧ № 2 МОЗ України» проведено тренінг з профілактики захворюваності на туберкульоз дитячого населення м. Южноукраїнська»
AA

В ДЗ «СМСЧ № 2 МОЗ України» проведено тренінг з профілактики захворюваності на туберкульоз дитячого населення м. Южноукраїнська»

Всесвітній день боротьби з туберкульозом відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я в день, коли німецький мікробіолог Роберт Кох заявив про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу. У 1993 році ВООЗ об’явила туберкульоз національним лихом, а день 24 березня Всесвітнім днем боротьби з туберкульозом.

Враховуючи значну захворюваність на туберкульоз, до дню боротьби з туберкульозом в дитячій поліклініці ДЗ «СМСЧ № 2 МОЗ України» проведено тренінг з профілактики туберкульозу серед дитячого населення м. Южноукраїнська. Тренінг вела дитячий фтизіатр Кардаільська Г.О. за участю фахівців дитячої поліклініки.

На сьогодні реакція Манту є основним методом виявлення туберкульозу у дітей. Реакція Манту свідчить не про хворобу, а про інфікованість, і не треба. Найбільш ефективним профілактичним методом захворюваності на туберкульоз є щеплення вакциною БЦЖ.

Стратегія проти епідемії туберкульозу дозволяє виявляти і лікувати хворих на туберкульоз, які можуть розповсюджувати tbc, а також при відсутності адекватного лікування отримати різні ускладнення, які ведуть до інвалідності та смерті. Обстеження та лікування туберкульозу в місті Южноукраїнську безкоштовне. Якщо своєчасно звернутися і провести повний курс ефективного лікування, то туберкульоз можна вилікувати.

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...