Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | УВАГА! В Україні вперше зареєстровані випадки зараження коронавірусом всередині країни
AA

УВАГА! В Україні вперше зареєстровані випадки зараження коронавірусом всередині країни

Заходи протидії відомі але ми їх нагадаємо –

1.Був за кордоном, на інших територіях або спілкувався з людьми, які є інфікованим чи відчуваєш, що захворів – самоізолюйся, повідом свого лікаря, за потреби звернись в Міський штаб протидії поширенню хвороби корона вірусу за № 5 50 03 і 067 517 99 90. За Вашим дзвінком обов’язково спрацює одна з груп вказаного штабу, вони  надають консультативну чи соціальну допомогу в залежності від Вашого стану та статусу.

2.Захищайтесь від вказаної хвороби – менше бувайте серед людей, частіше мийте або дезінфікуйте руки, захищайте обличчя маскою чи пов’язкою. Стосовно використання масок  вдома, відомо таке – Особи з респіраторними симптомами або ті, хто доглядає за пацієнтами з COVID 19 або підозрою на неї повинні використовувати медичні маски.

Для осіб без респіраторних симптомів носіння маски чи респіратору будь якого типу не рекомендується, (витяг з Стандарту медичної допомоги COVID 19).

3.Що робить влада в забезпечення територій і людей. Щоденно проводяться обласні селектори. Ми знаємо, що з Центру йдуть перші тисячі масок, рукавичок, очікуємо експрес-тести та тест-системи, інші засоби. В Миколаєві навіть позичили у військових костюми хімічного захисту, тому всі купували і позичали все, що можливо. Об’єктивно є дефіцит потрібного але нам всім обіцяють його зняти. Лікарні міста без позичок на перший період мають потрібний мінімум, продовжується робота по зміцненню їх потрібного оснащення. 

4. На місцевому рівні лікарні, лабораторія з 03 березня  отримала першу фінансову підтримку з міського бюджету. Частково їх витратили де була можливість в постачанні необхідного за ціною без ризику втручання правоохоронних органів. Де не було джерел постачання, почали шити захисні маски та пов’язки самі, перша їх передача пішла на органи влади і мало захищеним особам.

5.Друге рішення міської ради і виділення коштів з міського бюджету спрямовано на подальші придбання, за Законом почала діяти пільга на закупівлі, розраховуємо на наявність потрібних позицій в мережі постачання.

6.Перевезення персоналу на АЕС здійснюється в режимі обмежень посадочних місць і попутні підвезення інших осіб заборонено. Звертаємось до приватних перевізників легкового транспорту допомогти в автомобільному сполученні по місту і на АЕС за їх згодою з дотриманням умов індивідуального захисту та умов перебування серед людей.

7.В’їзд, виїзд з міста обмежується на виконання Постанови Уряду, яку отримали напередодні. Нагадаємо, Закон забороняє втручання в роботу лікарень та поширення паніки. Є відповідальність включно до кримінальної. 

8.Слідкуйте за інформацією по всім можливим засобам оповіщення.    
 

Виконком міської ради

Читайте також