Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Урочистості з нагоди Дня  вшанування  учасників бойових дій на території інших держав і річниці виведення   військ  колишнього  СРСР з Республіки Афганістан
AA

Урочистості з нагоди Дня  вшанування  учасників бойових дій на території інших держав і річниці виведення   військ  колишнього  СРСР з Республіки Афганістан

Афганістан… Чорним тавром впеклося це лунке, як постріл із-за рогу, слово. Афганська війна тривала 10 років Для тисяч українських родин воно назавжди стало грізним знаменом біди, символом невгамовних душевних мук і невтішного горя. Триває і сьогодні, але  вже без участі наших солдат.

15 лютого 2018 року  в актовій залі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 відбулась урочиста зустріч з воїнами-інтернаціоналістами, присвячена 29-ій річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. До присутніх з промовою звернувся міський голова Віктор Пароконний, директор Южноукраїнської школи І-ІІІ ступенів №1 Олександр Петренко, голова Южноукраїнської міської Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Володимир Венгер, голова Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Вячеслав Громенко,  Школярі підготували воїнам-інтернаціоналістам концертну театралізовану програму присвячену бойовим діям в Афганістані.

Після урочистої зустрічі на музейному комплексі міста «Воїнів-захисників Вітчизни» відбувся мітинг та покладання квітів до пом'ятного знаку воїнам-інтеранаціоналістам, з нагоди Дня  вшанування учасників бойових дій на території інших держав і річниці виведення військ колишнього  СРСР з Республіки Афганістан, за участі представників підприємств, організацій міста. З вступним словом виступив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Микола Бацман, голова Южноукраїнської міської Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Володимир Венгер.

Після  проведення мітингу та покладання квітів  учасники мітингу направились до храму Христа Спасителя, в якому пройшла панахида по загиблим та померлим учасникам бойових дій та відвідали могили померлих та загиблих земляків воїнів-інтернаціоналістів на міському кладовищі.

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...