Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами інформує!
AA

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами інформує!

01 вересня 2019 начальником відділу взаємодії з правоохоронними органами управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради Васильковською Ю.В. спільно із працівниками Южноукраїнського відділення Первомайського відділу ГУНП в Миколаївській області та членами громадського формування по охороні громадського порядку міста Южноукраїнська проведено профілактичний рейд, метою якого було виявлення неповнолітніх осіб у розважальних та торгівельних закладах у нічний час, виявлення малолітніх осіб у нічний час без нагляду дорослих, виявлення порушень правил торгівлі алкогольними напоями у нічний час тощо.

В ході рейду виявлено факт продажу алкогольних напоїв  у нічний час в торгівельному закладі міста, всупереч вимогам рішення Южноукраїнської міської ради від 31.07.2012 року №653 «Про обмеження та заборону реалізації слабоалкогольних, алкогольних напоїв та пива на території міста Южноукраїнська в нічний час на окремо визначених його територіях», метою якого є обмеження (заборона) обігу алкогольних, слабоалкогольних напоїв у нічний час (з 23.00 год. до 06.00 год.) та у місцях проведення масових громадських заходів.

Так, у торгівельному закладі міста продавець реалізовувала алкогольні напої після 23.00 год., ховаючи алкогольну продукцію у пакети. Фіскальні чеки покупцям магазину продавець торгівельного закладу не надавала, мотивуючи це тим, що продаж алкогольної продукції в місті Южноукраїнську у нічний час заборонений та посилаючись на заборону власника торгівельного закладу щодо видачі чеків, що містять інформацію про продаж алкогольної продукції у нічний час. 

Слід зауважати, що у серпні 2019 року відносно торгівельного закладу, в якому під час рейду виявлено факт продажу алкогольних напоїв у нічний час, від мешканців будинку №10 по проспекту Соборності до виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради надійшло колективне звернення щодо  порушень громадського порядку у нічний час біля торгівельного закладу, а також щодо порушення правил торгівлі алкогольними напоями співробітниками вказаного магазину. У зверненні мешканці будинку скаржились на систематичний продаж алкогольних напоїв в закладі у нічний час, і, як наслідок, порушення тиші у нічний час клієнтами закладу, які вживають спиртні напої біля магазину.

В межах своїх повноважень фахівці управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради письмово попередили фізичну особу-підприємця, якій організовує роботу вищевказаного торгівельного закладу про неприпустимість продажу алкогольних напоїв у нічний час та порушення Правил додержання тиші в місті, а саме: недопущення перевищення допустимого рівня шуму, встановленого санітарними нормами, під час роботи магазину. Із підприємцем проведено бесіду, в ході якої рекомендовано контролювати дотримання громадського порядку на території його об’єкту, надано роз’яснення щодо обмеження (заборону) продажу алкогольних напоїв у нічний час та своєчасного вживання заходів впливу у разі виявлення порушень, але, як виявили результати профілактичного рейду, працівники торгівельного закладу продовжують порушувати вимоги законодавства.

З продавцем торгівельного закладу проведено роз’яснювальну бесіду та попереджено про відповідальність за порушення правил торгівлі алкогольними напоями.  Інформацію щодо вищевказаної події направлено до Южноукраїнського відділення Первомайського відділу ГУНП в Миколаївській області для прийняття заходів та складання відносно винних осіб протоколів про адміністративні правопорушення.

Звертаємо Вашу увагу, що кожний другий та четвертий понеділок місяця з 13.00 до 16.00 начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Васильковська Юлія Володимирівна, проводить особистий прийом громадян.

За номером телефону 5-65-28, Ви можете повідомити будь-яку відому Вам інформацію щодо вчинення насилля в родині, в тому числі відносно неповнолітніх осіб, незаконного функціонування гральних закладів в місті Южноукраїнську, порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, про будь-які інші факти порушення громадського порядку тощо.

 

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...