Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У ВП ЮУАЕС триває практика студентів профільних вишів та учнів професійного ліцею
AA

У ВП ЮУАЕС триває практика студентів профільних вишів та учнів професійного ліцею

На Южно-Українській АЕС триває практика студентів профільних вишів, а також учнів місцевого професійного ліцею. Розпочавшись 1 вересня, вона триватиме до 23 жовтня. З початку 2020 року перші навички роботи на підприємстві отримали вже більше 80 майбутніх спеціалістів.

Студенти проходять практику у реакторних та турбінних цехах, автотранспортному господарстві, хімічному цеху та інших підрозділах підприємства. За кожним з них закріплений наставник. Він пояснює, як працює обладнання, розповідає про посадові обов’язки, допомагає з підготовкою дипломного проєкту.

Зокрема, у цеху радіаційної безпеки Южно-Української АЕС четверо практикантів. Це магістри, які останній рік навчаються у виші, і наступного разу прийдуть на підприємство не як студенти, а вже претендентами на робочі місця.

«Студенти приємно здивували гарною теоретичною підготовкою, цікавими темами дипломних проєктів та відповідальним ставленням до проходження практики, - зазначив начальник лабораторії зовнішньої дозиметрії Андрій Гришан. - Нашому підприємству однозначно потрібні талановиті молоді фахівці, тож будемо клопотати про підписання з цими практикантами трьохсторонніх договорів».

Наразі Южно-Українська АЕС має більше 40 угод на цільову підготовку майбутніх кадрів у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Одеському національному політехнічному університеті, Вінницькому національному технічному університеті та ін. До 31 жовтня 2020 року ще можна встигнути і надати до управління кадрів ВП ЮУАЕС особисту заяву про бажання підписати трьохсторонній договір.

Рекомендація структурного підрозділу, де студент проходив практику, - додатковий бонус. Це можливість надолужити згаяне і навіть на старших курсах укласти угоду «ЗВО-Студент-ВП ЮУАЕС», яка надає право на гарантоване працевлаштування після отримання вищої освіти. Першокурсники можуть підписати договір на підставі вступного балу до вишу.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...