Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У стінах інформцентру ВП ЮУАЕС лунав спів a cappella у виконанні ансамблю сім'ї Крафт
AA

У стінах інформцентру ВП ЮУАЕС лунав спів a cappella у виконанні ансамблю сім'ї Крафт

11 жовтня в інформаційному центрі Южно-Української АЕС міні-концерт для поціновувачів хорової музики представив ансамбль сім'ї Крафт з Німеччини. А cappella лунали твори німецьких композиторів, а також церковний спів.

Ансамбль багатодітної сім'ї Крафт приїхав до Южноукраїнська відвідати дідуся, а заразом показати свою майстерність у виконанні хорової музики, виступивши в місцевому храмі Христа Спасителя. Їх виступ так сподобався прихожанам, що було прийнято рішення організувати майстер-клас для южноукраїнських колективів хорового та вокального мистецтва.

До складу ансамблю входять Йосип Крафт - батько сімейства, сини - 12-річний Йосип, 11-річний Гаврило, 9-річний Ілля, 8-річний Іоанн - і 5-річна донька Тетяна. Наймолодшій в сім'ї - Юлії - всього 1,5 року і вона поки виступає лише як глядач.

У репертуарі невеликого творчого колективу хорова музика в різних стилях, православний спів, класичні твори композиторів Миколи Леонтовича, Івана Флегменка, Себастьяна Баха, а також сучасних німецьких авторів пісень хорового виконання. Голоси талановитих дітей, які співають 12 мовами світу, в тому числі й українською, чули багато міст Європи. Відтепер їх знають і в місті-супутнику АЕС.

На думку керівника хору Южноукраїнського храму Христа Спасителя Володимира Корольова, унікальність сімейного ансамблю Крафт у культурі та технічній складності виконання, в різноманітному репертуарі і великому діапазоні дитячих голосів. Він упевнений, що ці діти - гордість не лише Німеччини, а й України, оскільки коріння їх роду теж українське.

Варто зазначити, що крім музики та гри на фортепіано в дітей є й інші захоплення. Наприклад, старший із них - Йосип - на діючих макетах у інформаційному центрі атомної станції з захопленням розповідав молодшим братам про структуру тепло-виділяючої збірки, роботу реактора та принципи виробітку електроенергії. Як стверджує юний музикант, про це він дізнався з книг і бесід з батьком.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...