Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Тривалість планового ремонту енергоблока №2 ЮУАЕС скорочено майже на 12 діб
AA

Тривалість планового ремонту енергоблока №2 ЮУАЕС скорочено майже на 12 діб

Планово-попереджувальний ремонт (ППР) енергоблока №2 Южно-Української АЕС виконано за 53,3 доби замість 65 передбачених графіком. При цьому реалізовано всі без винятку заплановані роботи. Скорочення строків склало 11,7 доби. Завдяки цьому додатковий енерговиробіток може скласти майже 252 млн кВт·год.

 Замість 8 серпня, як було передбачено графіком, другий южно-український «мільйонник» успішно увімкнули до енергомережі 28 липня. Такого значного скорочення досягли завдяки оптимізації робіт з реконструкції системи охолодження генератора. Саме ця модернізація була визначальною для тривалості планово-попереджувального ремонту. «До цих відповідальних робіт був залучений персонал підрядної організації «Южтеплоенергомонтаж», нашого давнього та надійного партнера. Його фахівці виконали складання деталей трубопроводів в укрупнені блоки на своєму майданчику. І вже згодом їх транспортували безпосередньо в зону монтажу.  Саме за рахунок цього скоротився термін монтажу в машинній залі», - пояснює заступник начальника відділу підготовки та проведення ремонтів ЮУАЕС Андрій Кузнецов.

Віднині система охолодження генератора працюватиме за замкненою схемою, що забезпечить якісне охолодження обладнання хімзнесоленою водою. Завдяки масштабному оновленню та вдосконаленню (в процесі ППР старі кожухотрубні теплообмінники замінили на більш ефективні – пластинчаті, додатково встановили два фільтри для очистки технічної води та оновили понад 70 метрів основних трубопроводів) на поверхнях трубок газоохолоджувачів не утворюватимуться карбонатні відкладення, а отже, не доведеться час від часу додатково зупиняти чи розвантажувати енергоблок.

Загалом, за словами фахівців-ремонтників, ППР був хоч і складним, проте добре спланованим. Кожен з учасників процесу знав своє завдання і чітко його виконував.

Слідом за другим блоком-мільйонником 29 липня в короткостроковий поточний ремонт був виведений енергоблок №3. Його зупинили для гідроочищення теплообмінного обладнання турбінного відділення. Атомники наголошують: це заздалегідь планована процедура, і про жодне аварійне відключення не йдеться. Станом на 5 серпня на третьому «мільйоннику» тривають пускові операції.

А на часі – планово-попереджувальний ремонт енергоблока №1. На його реалізацію відведено 104 доби. У цей строк буде виконано капітальні ремонти обладнання, низку реконструктивних робіт, а також заходів з обґрунтування можливості подальшої роботи першого блока ЮУАЕС у період довгострокової експлуатації.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...