Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Строкова військова служба
AA

Строкова військова служба

Двічі на рік у всіх областях України проводиться набір на строкову військову службу. Так, згідно Указу Президента України № 22/2019 від 30 січня 2019 року «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році» в квітні-червні проходитиме призов на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань.Щодо організації проведення призову на строкову військову службу весною 2019 року.

Призову на строкову військову службу (виклику на призовні комісії) підлягають громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку. Разом з тим, незважаючи на підвищення віку призовників-строковиків, молоді люди 18-19 років можуть бути призвані на військову службу в добровільному порядку а також за контрактом.

У ході ПРИЗОВНОЇ КАМПАНІЇ, основний акцент буде зосереджено на ретельному вивченні особистих якостей призовників (їх ділові, морально-психологічні якості, стан здоров’я, фізичний розвиток, освітня і спеціальна підготовка та сімейний стан).

РОЗПОДІЛ ТА ПРИЗНАЧЕННЯ призовників здійснюється пропорційно із урахуванням потреби і наявності призовних ресурсів, як для Збройних Сил України так і для інших військових формувань. Призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в АТО не залучаються.

Підпунктом 8 пункту 7 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року “Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності”, уведеного в дію Указом Президента України від 24 вересня 2014 року № 744, МО України разом із НГУ, ДССТ визначено вжити заходів щодо унеможливлення залучення військовослужбовців строкової військової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях.

Згідно ст. 23 ЗУ «Про військовий обов’язок и військову службу» строки строкової військової служби в календарному обчисленні встановлюються:для солдатів і матросів, сержантів і старшин, які проходять строкову військову службу в Збройних Силах України та інших військових формуваннях, - до 18 місяців;

для осіб, які на час призову на строкову військову службу мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр, - до 12 місяців.

Призовники, які отримали повістку з зобов’язані прибути до призовної дільниці в термін, вказаний у повістці. При цьому в чинному законодавстві зазначено, що неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову. Отже, як тільки в країні оголошено про початок нового призову в армію, військовозобов’язаним громадянам дається 10 днів на явку у військовий комісаріат.

Поважними причинами неявки до військкомату можуть вважатися тільки форс-мажорні ситуації: стихійне лихо, хвороба призовника, смерть близького родича (батьків, дружини, дитини, рідних брата, сестри, дідуся, бабусі) або близького родича дружини. Будь-які інші причини не є достатньо вагомими і можуть бути прирівняні до ухилення від армії.

Пам'ятайте, що згідно чинного законодавста в Україні існує два види відповідальності за порушення законодавства про військову службу — адміністративна і кримінальна!!!!

 

 

Читайте також

ВІЙСЬКОВА ЧАСТИНА 3044 НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ ЗАПРОШУЄ НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ ЗА КОНТРАКТОМ

Військова частина 3044 Національної гвардії України з охорони ВП «Южно-Українська АЕС»

Військова частина 3044 Національної гвардії України з охорони ВП «Южно-Українська АЕС» п...

Трагічна звістка

Южноукраїнський міський військовий комісаріат

21 липня 2020 року до Южноукраїнського МВК надійшла трагічна звістка. У зоні проведення операції об&...

Відбувся брифінг

Южноукраїнський міський військовий комісаріат

Так як 05.05.2020 року розпочався весняний призов на строкову військову службу, тому 05.06.2020 року...