Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Стабільність – ознака майстерності!
AA

Стабільність – ознака майстерності!

24-26 лютого 2023 року в м. Тернополі відбувся чемпіонат України з греко-римської боротьби серед спортсменів вікової категорії U-17.

Головною метою проведення спортивного заходу був відбір найбільш підготовлених спортсменів до складу національної збірної команди України для участі у чемпіонаті Європи серед кадетів.

Право представляти нашу державу на європейській арені виборювали 206 борців греко-римського стилю у 10 вагових категоріях з 19 областей країни.

Саме ця задача – увійти до національної збірної U-17 з подальшою метою захищати спортивну честь України на континентальній першості влітку 2023 року  в м. Тирана (Албанія) – була поставлена тренерським складом вихованцям южноукраїнської секції греко-римської боротьби СК «Олімп» УСО ВП ПАЕС, які у складі збірної команди Миколаївської області приймали участь у змаганнях.

Що це – нереальні плани чи нездійснені мрії двох молодих тренерів, які волею судьби були вимушені у 2014 році покинути рідним дім на Луганщині та починати свою професійну діяльність у галузі виховання дітей через заняття спортом на новому місці проживання – в місті, де ще 8 років потому навіть не існувало такої секції як греко-римська боротьба. Починати все спочатку, з набору маленьких діточок, популяризації свого виду спорту та мрій про можливість проводити тренування на справжньому борцівському килимі у приміщенні більш-менш схожому на зал для занять боротьбою.

Враховуючи рівень конкуренції у сучасному спорті, де на результат працює команда досвідчених тренерів, спортивних лікарів, масажистів, меценатів, управлінців та спонсорів…, спортивні здобутки южноукраїнської секції греко-римської боротьби за 8 років роботи викликають почуття поваги та захоплення самовідданою працею тренерів: 4 чемпіона України серед юнаків, срібний призер перших Всесвітніх Ігор серед школярів (м. Белград, Сербія, 2021 рік), 2 учасника чемпіонату Європи U-15   (м. Загреб, Хорватія, 2022 рік) та виборене 5 місце на цьому чемпіонаті Європі у ваговій категорій до 57 кг, 3 кандидата в майстри спорту. За останні 4 роки спортивна скарбничка южноукраїнських борців поповнилась на 523 медалі, завойованих на обласних і всеукраїнських змаганнях та на міжнародних спортивних аренах таких країн як Польща, Швеція, Туреччина, Литва, Латвія, Естонія, Молдова.

Саме результатом кропіткої, щоденної та злагодженої роботи тренерів, спортсменів, батьків та небайдужих людей, люблячих спорт та життя стало ще одне золото чемпіонату України та право участі у чемпіонаті Європи U-17 з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 45 кг, яке виборов наш досвідчений борець Середін Денис!!!

Ще два наших спортсмена – Переута Єгор та Тимко Ярослав – за результатами своїх виступів увійшли до десятки найкращих борців України у своїх вагових категоріях!

А чемпіон змагань Середін Денис, який вже піднімався у минулому році на найвищу сходинку п’єдесталу пошани чемпіонату України серед юнаків U-15 та представляв нашу країну на чемпіонаті Європи U-15 (м. Загреб, Хорватія, 2022 рік), увійде в історію южноукраїнської секції греко-римської боротьби як перший вихованець секції, якому за результатами виступу на кадетському чемпіонаті України буде присвоєно спортивне звання МАЙСТЕР СПОРТУ УКРАЇНИ з греко-римської боротьби!!!!

Вітаємо Дениса та його товаришів по команді, які кожен день пліч-о-пліч наполегливо працюють, підтримуючи один одного! Щиро вітаємо батьків Дениса – родину Середіних та дякуємо їм та всім батькам наших вихованців за  довіру! І звісно, вітаємо тренерів Карая Бутхузі Емірійовича та Чебанова Дениса Сергійовича, дякуючи їм за вміння працювати з максимальною віддачею!

На фото вихованці южноукраїнської секції греко-римської боротьби – учасники чемпіонату України серед кадетів

На фото три Майстра спорту України з греко-римської боротьби

Карая Бутхузі Емірійович, Середін Денис, Чебанов Денис Сергійович

Читайте також

Його величність футбол!

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Шалені емоції та щирість почуттів, непередбачуваність та неймовірна розв’язка, командний дух т...

Калейдоскоп спортивних новин

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

ПЛАВАННЯ В період з 7 по 9 квітня команда юних вихованців відділення плавання СК «Олімп» УСО ВП П...

Калейдоскоп спортивних новин

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

18 березня змагальний сезон 2023 року успішно розпочали вихованці секції спортивного орієнтування СК...

Калейдоскоп спортивних новин

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

ФУТЗАЛ 12 березня в спорткомплексі «Олімп» відбулися чергові матчі чемпіонату Миколаї...