Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Співпраця з міжнародною організацією Nonviolent Peaceforce (NP)
AA

Співпраця з міжнародною організацією Nonviolent Peaceforce (NP)

29 липня у виконавчому комітеті відбулася зустріч з представники міжнародної організації Nonviolent Peaceforce радником проєкту Тетяною Гавюк та спеціалістом по захисту населення Йохімом Клайменом за участю заступників міського голови Олексія Майбороди, Марії Дроздової, Сергія Горностая, депутата міської ради Антоніни Мартинко, заступника начальника управління соціального захисту населення Лариси Заболотньої, директора Южноукраїнського міського центру соціальних служб Алли Дизик.

Nonviolent Peaceforce (NP) - це міжнародна неприбуткова організація, яка присвячує свою діяльність беззбройному захисту цивільних осіб, які страждають від насильства. NP прагне до створення всесвітньої культури миру, в якій конфлікти між людьми, громадами та країнами вирішуються ненасильницькими засобами.

NP працює з місцевими громадами та іншими зацікавленими сторонами, допомагаючи їм зміцнити існуючу інфраструктуру захисту та знайти додаткові способи безпосереднього захисту цивільного населення в ситуаціях насильницьких конфліктів.

На зустрічі обговорювалися шляхи налагодження співпраці з міжнародною організацією у сферах соціального захисту, медичної та гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО).

З метою визначення потреб громади відвідали центр розміщення внутрішньо переміщених осіб, оглянули відремонтоване приміщення денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Оглянули гуртожитки, які використовуються під розміщення адміністративних установ, але в подальшому планується ці приміщення відремонтувати та переобладнати і використовувати під розміщення внутрішньо переміщених осіб.

На зустрічі також обговорювалися питання координації з громадами Вознесенського району з питань допомоги внутрішньо переміщеним особам.

За словами представників міжнародної організації їм дуже сподобалася робота, яку проводить влада по організації супроводження ВПО в громаді (розміщення, харчування, надання гуманітарної допомоги, організація дозвілля, адаптація дітей та дорослих, надання психологічної допомоги та багато іншого) та планують в подальшому активно співпрацювати з нашою громадою в цьому напрямку.

 

 

 

Читайте також