Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Собаки з Херсонської області у місцевому притулку
AA

Собаки з Херсонської області у місцевому притулку

Южноукраїнський притулок для тимчасового утримання тварин не залишився осторонь від біди, яка спіткала південь нашої країни в результаті підриву Каховської ГЕС. За підтримки українського благодійного фонду UA Animals комунальники підготували додаткові будки та клітки, а пізніше вивезли з Херсонської області декілька десятків собак. Дорогою когось забрали миколаївські волонтери, а когось на тимчасову перетримку прийняли южноукраїнці. Тож до притулку доїхали одиниці.

За словами директора притулку Богдана Явтушенка, сім собак та цуценят однієї з них обробили від бліх та підселили до старожилів. Потерпілі від затоплення тварини швидко й без конфліктів пристосувалися до нових умов. Всі дані переселенців з Херсонщини внесені в реєстр, щоб власники змогли знайти своїх улюбленців.

Богдан Явтушенко розуміє: ситуація із собаками в місті і без того складна, а тут іще привезли десяток з іншої області. Але ж було б не по людські не відгукнутися на чисельні прохання про допомогу, які надходили від багатьох людей.

У нас створені всі умови для безпечного життя чотирилапих переселенців з Херсонщини. Але ж ідеальним фіналом цієї історії було б повернення собак їхнім власникам, якщо такі є. Колектив притулку та волонтери докладають до цього максимум зусиль. До них можуть долучитися і жителі громади – допомогти в розшуках або взяти тварину на тимчасове утримання.

 

 

Читайте також