Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Система відеоспостереження "Безпечне місто"
AA

Система відеоспостереження "Безпечне місто"

 

На виконання Комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2017-2021 роки в місті Южноукраїнську встановлена система відеоспостереження «Безпечне місто», метою якої є підвищення рівня благоустрою міста, покращення роботи щодо забезпечення громадського порядку, профілактики злочинності та боротьби з нею, охорони прав, свобод та законних інтересів громадян. 

 

 

На теперішній час система відеоспостереження «Безпечне місто» налічує 31 камеру, що розташовані в місті Южноукраїнську з урахуванням найбільш напружених транспортних розв’язок та місць скупчення людей, за такими адресами:

  1. перехрестя вулиць Миру та Паркової
  2. перетин вулиць Паркової та Спортивної
  3. проспект Незалежності, 11
  4. проспект Соборності, 8
  5. проспект Незалежності, 24
  6. проспект  Незалежності, 22
  7. перетин проспектів Незалежності та Соборності, («Ромашка» напроти магазину «Кобзар»)
  8. перетин вулиць Спортивна та Олімпійська
  9. перетин вулиць Миру та Олімпійської  (район магазину «Копійка»)
  10.  проспект Соборності, 1
  11.  перетин вулиць Молодіжної та Дружби Народів (район «Автостоянки»)
  12.  вулиця  Набережній Енергетиків, 49
  13.  вулиця Дружби Народів, 48 («Виконком»)
  14.  вулиця  Набережній Енергетиків, 41 (ЦДЮТ)
  15.  вулиця Дружби Народів, 23 (БП «Чайка»).

 

За допомогою високоякісних камер відеоспостереження, встановлених в місцях в’їздів/виїздів з міста, здійснюється фіксація транспорту. Крім того, у тестовому режимі працює модуль розпізнавання номерів транспортних засобів, який встановлений на в’їзді до міста Южноукраїнська.

 

Камери системи відеоспостереження мають антивандальний корпус, стійкі до атмосферних впливів та мають вбудований ІК-освітлювач, що дає змогу ефективно працювати у нічний час.

 

Застосування відеоспостереження у громадських місцях дозволяє зафіксувати будь-які події, при цьому на відміну від людини, яка сприймає інформацію суб’єктивно, відображення інформації у відеоматеріалах відбувається об’єктивно. Відеокамера фіксує подію так, як вона відбувалася, у зв’язку з чим сам відеозапис в подальшому можна використовувати як доказ, оскільки здійснення відеозйомки у конкретному місці буде засвідчувати сам факт, що подія дійсно мала місце, а також спростовувати чи підтверджувати причетність певної особи до конкретної ситуації.

 

Завдяки окремій волоконно-оптичної лінії зв’язку, обладнання системи відеоспостереження працює автономно, незалежно від погодних умов та доступу до мережі Інтернет.

Встановлена система відеоспостереження має значний економічний та соціальний ефект, діє цілодобово на постійній основі.

 

Для функціонування системи відеоспостереження обладнана серверна – централізоване місце зберігання та обробки всієї інформації, що надходить з камер відеоспостереження у приміщенні відділу взаємодії з правоохоронними органами УНС ВПО Южноукраїнської міської ради.

З метою забезпечення ефективної та безперервної роботи системи відеоспостереження та з метою збереження інформації в разі тимчасового відключення електроенергії в приміщенні, де розташований сервер відеоспостереження встановлено резервне електроживлення (дизель-генераторна установка).

 

Встановлення обладнання системи відеоспостереження у черговій частині Відділення  поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції ГУ НП в Миколаївській області надає змогу правоохоронцям вибору визначених ділянок локальних об'єктів для своєчасного та швидкого реагування оперативних служб на стан дорожнього руху та правопорядку в місті.

Крім того, правоохоронці мають змогу отримувати оперативну інформацію, проводити її моніторинг та зберігати цю інформацію з камер відеоспостереження  як у режимі реального часу, так і за минулий час.

 

Впровадження системи відеоспостереження посилить взаємодію органів місцевого самоврядування з правоохоронними органами у протидії з усіма формами злочинності виключно в інтересах громади міста Южноукраїнська.

 

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...