Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Школярі з міста-супутника ЮУАЕС стали призерами конкурсу «Енергоатом»: з чистою енергією в майбутнє»
AA

Школярі з міста-супутника ЮУАЕС стали призерами конкурсу «Енергоатом»: з чистою енергією в майбутнє»

Троє талановитих школярів з міста-супутника ЮУАЕС стали призерами дитячо-юнацького конкурсу «Енергоатом»: з чистою енергією в майбутнє». Ще одна робота юного южноукраїнця завоювала заохочувальний приз. Нагородження переможців і призерів другого етапу міжрегіонального творчого змагання серед молоді міст, де розташовані відокремлені підрозділи та Дирекція ДП «НАЕК «Енергоатом» відбулося 20 вересня в Національному університеті «Львівська політехніка».

Для участі в фінальному етапі конкурсу було відібрано 25 робіт у трьох номінаціях: малюнок, декоративно-прикладне мистецтво та комп'ютерна анімація, які були визнані кращими за підсумками відбіркового туру в містах-супутниках. Серед них творчі роботи 5 южноукраїнців, троє з яких увійшли до числа призерів. Це Аліна Шершунович (17 років) - 2 місце в номінації «Образотворче мистецтво» (вікова категорія 14-17 років) за малюнок «Майбутнє вже завтра», Микола Капустян (10 років) - 2 місце в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» (вікова категорія 10-13 років) за роботу «Енергетичне майбутнє в єдності з природою» та Катерина Черняєва (14 років) - 2 місце в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» (вікова категорія 14-17 років) за роботу «Берегиня енергії». Окремо, оцінивши оригінальне технічне рішення роботи, журі конкурсу присудило 17-річному школяреві з міста-супутника ЮУАЕС Владиславу Сирцову заохочувальний приз за роботу «З чистою енергією в майбутнє» у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво». Уперше цього року було відзначено й педагогів, які допомогли своїм підопічним-призерам готуватися до конкурсу. Їм були передані Листи подяки від імені президента компанії

«Всі представлені на конкурс роботи були гідними першого місця. Це в якійсь мірі стало мотивацією для наших дітей. Їм було з чим порівнювати свої роботи, оцінити креативність, сформувати ідеї для майбутнього змагання. Такі заходи хороші тим, що на них талановиті діти зустрічаються, спілкуються, обмінюються інформацією», - зазначає фахівець сектора роботи з молоддю та школярами управління інформації і громадських зв'язків ВП ЮУАЕС Світлана Дідик, яка супроводжувала дітей у поїздці. На її думку, добре, що фінальна частина конкурсу проходила у Львівській політехніці – навчальний заклад, де готують кадри для атомної енергетики. «Діти побачили сам університет, як і де навчаються студенти. Таким чином організатори проводять роботу з профорієнтації з майбутніми абітурієнтами».

Конкурс юних талантів з міст-супутників АЕС переслідував декілька цілей. У їх числі - підтримка творчого розвитку обдарованої молоді, а також популяризація знань про атомну енергетику як перспективне джерело екологічно чистої енергії, яка сприяє розвитку України та робить значний внесок у боротьбу з глобальними кліматичними змінами. Його організаторами традиційно виступили НАЕК «Енергоатом» і профком компанії.

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...