Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Шановні мешканці с.Панкратове Іванівського старостинського округу Южноукраїнської міської територіальної громади Вознесенського району!
AA

Шановні мешканці с.Панкратове Іванівського старостинського округу Южноукраїнської міської територіальної громади Вознесенського району!

КП ЖЕО інформує Вас про укладення Публічного Договору приєднання про надання послуг з  поводження з побутовими відходами

Відповідно до статті 12 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах.

Відповідно до статті 5 вказаного Закону послуги з поводження з побутовими відходами є комунальними послугами, які, у свою чергу, належать до житлово-комунальних послуг. 

Згідно з ч. 2 ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів.

 Виконавця послуг з вивезення побутових відходів визначає орган місцевого самоврядування.

Згідно з ч. 1 ст.25 Закону України «Про житлово-комунальні  послуги»,  споживачі  зобов’язані укласти договір про надання послуг з  поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

До джерел утворення побутових відходів стаття 1 Закону України «Про відходи» відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житловий будинок, підприємство, установа, організація, земельна ділянка).

Рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради № 195 від 25.06.2021 р. «Про визначення тимчасових виконавців послуги для населення «вивезення побутових відходів (збирання, зберігання, перевезення)» на територіях Костянтинівського та Іванівського старостинських округів Южноукраїнської міської територіальної громади Вознесенського району» КП ЖЕО визначено  виконавцем послуги для населення «вивезення побутових відходів (збирання, зберігання, перевезення) на територіях Костянтинівського та Іванівського старостинських округів Южноукраїнської міської територіальної громади Вознесенського району.

Саме тому КП ЖЕО уповноважене укладати договори на вивезення побутових відходів із споживачами даної послуги у с. Панкратове.

Публічний договір – це договір зі споживачем на надання йому будь-якої послуги, а публічність дає право на укладання цього договору відразу з усіма споживачами конкретної послуги без підписання письмового примірника Сторонами. Така форма укладання публічного договору передбачена законодавством, зокрема ч.3 ст.205, ст.ст. 633, 634, 641, 642 Цивільного Кодексу України.

Згідно з ч. 5 ст. 13 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», публічні договори приєднання про надання комунальних послуг з власниками індивідуальних (садибних) житлових будинків вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування та/або на веб-сайті виконавця послуги такий власник не вчинив дій щодо відключення (відмови) від комунальної послуги. При цьому розміщується повідомлення про місце опублікування тексту договору у загальнодоступних місцях на інформаційних стендах та/або рахунках на оплату послуг.

Форма такого договору затверджена Постановою КМУ №1070 від 10.12.2008 року.

Згідно з ст. 205, 642 ЦК України укладення договору шляхом вчинення виключно конклюдентних дій або мовчання можливе, якщо для певного договору не передбачена обов`язкова письмова форма або якщо таке укладення договору передбачено законом.

Таким чином, договір про надання послуг з вивезення побутових відходів є укладеним з моменту, коли споживач акцептував пропозицію офертанта повністю та без застережень або у вигляді конклюдентних дій прийняв оферту, або за умови передбачення у договорі або законі не висловив заперечень проти договору (мовчання).

Системне тлумачення вказаних норм свідчить, що на фізичних осіб покладено законодавчий обов`язок укласти договір та вносити плату за користування послугами поводження з побутовими відходами та не можливість споживача відмовитись від укладання такого договору. Прийняття оферти виконавця послуг з вивезення відходів може бути у вигляді мовчання.(вказана позиція підтверджена у Постанові  Верховного суду справа №646/834/17 від 11.11.2019 р.)

У зв’язку з вище викладеним пропонуємо вам ознайомитись із Публічною офертою до Публічного Договору приєднання про надання послуг з поводження з побутовими відходам, типовим індивідуальним договором про надання послуг з поводження з побутовими відходами та заявою-приєднанням, яку в подальшому ви можете підписати та надати до КП ЖЕО.


Публічна оферта до Публічного Договору про надання послуг з поводження з побутовими відходами

Комунальне підприємство «Житлово-експлуатаціне об’єднання», в особі в. о. директора Миронюка Олександра Степановича, що діє на підставі статуту та  розпорядження міського голови від 14.07.2022 р. № 179-р «Про виконання обов’язків директора комунального підприємства «Житлово-експлуатаційне об’єднання», розташоване за адресою: 55000, Миколаївська область, Вознесенський район, м.Южноукраїнськ, вул. Паркова,5, яке на підставі рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради № 195 від 25.06.2021 р. «Про визначення тимчасових виконавців послуги для населення «вивезення побутових відходів (збирання, зберігання, перевезення)» на територіях Костянтинівського та Іванівського старостинських округів Южноукраїнської міської територіальної громади Вознесенського району» визначене виконавцем послуг з поводження з побутовими відходами, пропонує до укладення Публічний договір приєднання про надання послуг з поводження з побутовими відходами з власниками (наймачам, орендарям) житлового будинку приватного сектора (споживачами) у с. Панкратове Іванівського старостинських округів Южноукраїнської міської територіальної громади Вознесенського району.

Типовий індивідуальний договір про надання послуг з поводження з побутовими відходами

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також

До відома жителів міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з проведенням робіт по врізці засувки на с/ш №3 24.04.24 р. із 7.00 год. до 17.00 го...

Оголошення

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з ремонтними роботами буде відсутнє гаряче водопостачання у житлових будинках за...

Шановні жителі міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з ремонтними роботами буде відсутнє гаряче водопостачання у житлових будинках за...

Шановні жителі міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з аварійно-ремонтними роботами мережевого трубопроводу 08.04 2024р. буде відклю...

КП ТВКГ інформує

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

Комунальним підприємством  «Теплопостачання та  водо-каналізаційне господарство&raqu...

Шановні мешканці міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з аварійно-ремонтними роботами на  трубопроводі ГВП буде відключено гаряче водо...

Інформує КП ТВКГ

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

  Комунальним підприємством «Теплопостачання та  водо-каналізаційне господар...