Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Санаторно-курортним лікуванням за кошти Фонду соціального страхування забезпечили майже 8 000 потерпілих на виробництві
AA

Санаторно-курортним лікуванням за кошти Фонду соціального страхування забезпечили майже 8 000 потерпілих на виробництві

Упродовж 2017 року за рахунок коштів Фонду соціального страхування України санаторно-курортним лікуванням у оздоровницях було забезпечено 7 880 осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва та супроводжуючих осіб. З них 484 людини є внутрішньо переміщеними особами.

Зазначимо, з травня минулого року Фондом було впроваджено новий механізм  забезпечення санаторно-курортним лікуванням потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, відповідно до якого особа має право вільного вибору закладу для проходження лікування.

«Адресність програм соцзахисту дає можливість збільшити їх ефективність та доступність. Якщо раніше було до 20 санаторіїв, до яких Фонд забезпечував надання путівок, то сьогодні це більше 60 санаторно-курортних закладів. Є приклади, коли особи з інвалідністю по кілька років не їздили до санаторіїв, відмовлялись від лікування за рахунок коштів Фонду, бо заклади, до яких були закуплені путівки, знаходились далеко. Зараз вони можуть самостійно обрати санаторно-курортний заклад, виходячи з висновку МСЕК», – говорить директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євген Баженков.

За словами Євгена Баженкова, Фондом також здійснюється компенсація вартості проїзду потерпілих на виробництві до санаторно-курортного закладу та назад, у тому числі спеціалізованого транспортування із залученням спецтехніки та медичного персоналу.

Крім того, у разі необхідності супроводу особи з інвалідністю до санаторно-курортного закладу, якщо така потреба визначена висновком МСЕК, Фонд фінансує витрати на перебування (проживання, харчування, витрати на проїзд) супроводжуючої особи на весь період санаторно-курортного лікування особи з інвалідністю.

Термін санаторно-курортного лікування для потерпілих з наслідками травм, захворюваннями хребта та спинного мозку становить 45 діб. Для інших категорій потерпілих – 24 доби.

 

Читайте також

Виходь на світло! Ризики та негативні наслідки незадекларованої праці для суб'єктів господарювання

Южноукраїнське міське відділення У ВД ФССУ в Миколаївській області

  Зміни в трудовому законодавстві під час воєнного стану Задекларована праці = трудов...

Охорона праці під час організації дистанційної (надомної) роботи

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

В умовах поширення коронавірусної інфекції та впровадження карантинного режиму на території України&...

Раціональне використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) при захворюванні на COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Профілактичні заходи Інфікування SARS-CoV-2 відбувається контактним та крапельним шляхами. Повітр...

Заходи з профілактики інфекцій та інфекційний контроль під час надання медичної допомоги пацієнту, який підлягає визначенню випадку COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Заходи з профілактики інфекцій здійснюються працівниками охорони здоров'я (медичними працівникам...

Проведення медичних оглядів

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний за власні кошти забезпечити фінансування та орг...