Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Рятувальники Миколаївщини закликають громадян: “Святкуймо Великдень безпечно!”
AA

Рятувальники Миколаївщини закликають громадян: “Святкуймо Великдень безпечно!”

На порозі одне з головних релігійних свят року - День Світлого Христового Воскресіння. Аби не трапилось біди і вогонь свічок, які запалюють у храмах і оселях, не накоїв біди, рятувальники Миколаївщини звертаються до жителів та гостей нашого краю із закликом: «Святкуймо Великдень безпечно!»

Обов’язково треба пам’ятати, що під час богослужіння, тримаючи свічку в руках, необхідно бути обачними і не допустити, щоб вогонь потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. Після церковного обряду вогники та лампадки приносять в оселю, але залишивши їх горіти без нагляду, можна спричинити пожежу і в прямому сенсі - спопелити  домівку. Не слід забувати також одне із головних табу – «Ніколи не залишайте малечу без нагляду дорослих!», адже дитяча допитливість і експерименти з вогнем коштуватимуть занадто дорого.

Кожного дня на території області черговими караулами підрозділів Головного управління ДСНС України у Миколаївській області відточується професійна майстерність у ході гасіння умовних пожеж на території релігійних закладів, відпрацьовуються дії з евакуації людей та інструктується персонал храмів на предмет дотримання правил пожежної безпеки. Так, 2 квітня рятувальники  Братського району відпрацьовували спільні дії у храмі «Святого Миколая Чудотворця». Увесь комплекс заходів та майстер-класи по застосуванню первинних засобів пожежогасіння дають надію на те, що у разі пожежі реакція священнослужителів буде миттєва, а наслідки мінімальними.

Шановні мешканці та гості нашого краю!

Пам’ятайте, відповідальність - неодмінна складова безпечного життя, але, якщо біда все ж таки вас спіткала, звертайтеся за екстреним номером Служби порятунку 101”!

mk.dsns.gov.ua

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...