Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Робота відділення організації надання адресної грошової та натуральної допомоги за 9 місяців  2020 року
AA

Робота відділення організації надання адресної грошової та натуральної допомоги за 9 місяців  2020 року

Відділення організації надання адресної грошової та натуральної допомоги  комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» (далі – КЗ «ТЦСО») за 9 місяців поточного року надало послуги    2680 особам.

На відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги покладено обов’язки з виконання окремих напрямків міської комплексної Програми „Турбота”: матеріальна допомога з міського бюджету окремим категоріям громадян на лікування та вирішення соціально-побутових питань, матеріальна допомога на поховання з міського бюджету, пільгове зубопротезування окремих категорій громадян, надання щомісячних продуктових наборів та гарячих обідів, користування пільговим „соціальним пакетом” міського кабельного телебачення „Квант”,  забезпечення талонами на ліки учасників війни та інші напрямки.

На час дії карантину активізовано роботу щодо виявлення та обслуговування одиноких та одноко проживаючих громадян похилого віку та осіб з інвалідністю вдома. У разі необхідності працівники комунального закладу готові допомогти їм придбати продуктами харчування, лікарські засоби, засоби першої необхідності, здійснити комунальні платежі. Дана інформація була висвітлена на офіційному сайті міста та на сторінці соціальної мережі фейсбук. 

Соціальні працівники комунального закладу приймають активну участь у забезпеченні мало захищених громадян міста продовольчими наборами.

З 30 березня 2020 року до 6 травня 2020 року, завдяки небайдужим підприємцям нашого міста, особи похилого віку та особи з інвалідністю, які перебувають на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома КЗ «ТЦСО», малозабезпечені особи похилого віку міста, багатодітні сім'ї забезпечувалися щоденними свіжоспеченими хлібобулочними виробами.  Вироби були роздані 1436 особам.

Соціальні працівники КЗ «ТЦСО» забезпечили продуктовими наборами потребуючих за адресами проживання та особистим зверненням, які благодійно надала парафія Святого Антонія з Падуї у місті Южноукраїнську. Всього охоплено 15 таких осіб. 

За ініціативи Міністерства соціальної політики  України спільно із Національною мережею продуктових магазинів АТБ та Миколаївською обласною державною адміністрацією у період карантину та у зв’язку із коронавірусною інфекцією COVID-19   проводилася акція щодо забезпечення найбільш вразливих верств населення міста Южноукраїнська (одиноких осіб, осіб одиноко проживаючих, громадян віком понад 80 років, громадян похилого віку та осіб з інвалідністю) продуктовими наборами. Всього 210 осіб,  в тому числі особи, які перебувають на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома, отримали продовольчі набори.

Соціальні послуги надаються з додержанням Державних санітарних правил та норм, затверджених постановою першого заступника Головного державного санітарного лікаря України від  25.03.1999  №22.

З 01 червня 2020 року відновлено роботу з надання соціальних послуг перукаря, послуг з ремонту одягу та ремонту взуття:

перукарські послуги отримали -  823 особи, з них за оплату - 730 осіб;

послуги взуттьовика отримали  – 41 особа;

послуги швачки отримали - 37  осіб. 

Послугою «Університет третього віку» у навчальному 2019-2020 році скористалися 250 осіб, працювало 10 факультетів. Навчальний рік в університеті закінчився. У зв’язку з корона вірусною інфекцією, навчальний 2020-2021 рік, на жаль, розпочався роботою лише 3 факультетів: «Скандинавська хода» - на свіжому повітрі, «Психологія» - на свіжому повітрі з переходом на он-лайн навчання, «Основи права» - через створену групу на сторінці соціальної мережі «Фейсбук». 

Пунктом прокату засобів реабілітації користуються 20 осіб, з них 8 осіб - за оплату.

Транспортні послуги надано – 76 особам.

Пунктом видачі речей, що були у вжитку, скористалися 18 осіб, видано 116,8 кг. речей.

 

 

Читайте також

Лекція у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

  Сьогодні у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Територіальний центр соці...

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної...

Прогулянки природничого характеру у  відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

З настанням теплої погоди для вихованців групи денного догляду відділення комплексної реабіліта...

Запрошуємо мешканців нашої громади а також внутрішньо перемішених осіб, які зареєстровані на території Южноукраїнської міської територіальної громади скористатися пунктом прийому та видачі речей

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Ми пропонуємо одяг, іграшки, речі першої необхідності, дитячі речі. Вся допомога надається жителям н...

2 квітня – Міжнародний день дитячої книги

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Міжнародний день дитячої книги – свято, встановлене з ініціативи Міжнародної ради дитячої книг...

2 квітня – Всесвітній день поширення знань про аутизм

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

2 квітня кожного року відзначаємо Всесвітній день поширення знань про аутизм. Пам’ятний день з...

Бонусне психологічне заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні працювали в парах, групі, було багато тілесних практик, які дозволяють швидко розслабитись,...