Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Робота КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» за І півріччя 2020 року
AA

Робота КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» за І півріччя 2020 року

Комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» працює відповідно до Положення, затвердженого рішенням Южноукраїнської міської ради від 13.07.2017 № 773 зі змінами. У складі територіального центру функціонує 4 відділення: відділення соціальної допомоги вдома, відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг, відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю.

За звітний період 2020 року працівниками територіального центру виявлено 2054 особи, які потребували соціального обслуговування та є мешканцями міста Южноукраїнська.

Усім громадянам надано різні види соціальних послуг.

У відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг оздоровлено 95 осіб, з них за  оплату - 87 осіб, у тому числі разові послуги отримали 17 осіб.

З початку року в даному відділенні надано 2452 оздоровчо-реабілітаційні послуги, в тому числі 337 періодичних послуг.

Підопічних відділення забезпечено збалансованим триразовим харчуванням (до 87,20 грн. на 1 особу на день), організовано відпочинок та дозвілля, забезпечено надання профілактично-оздоровчих послуг.

У зв’язку з карантинними обмеженнями, введеними на території України, дане відділення наказом директора комунального закладу з 12.03.2020 та на даний час не працює до окремого розпорядження про відкриття. 

У відділенні соціальної допомоги вдома на надомному обслуговуванні перебуває 114 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. З початку року надано послуги 129 особам, з них за оплату - 27 осіб. У звітному періоді 2 особи звільнено від оплати.

 Навантаження на одного соціального робітника складає 10 підопічних, відповідно до стандартів.

Підопічні відділення соціальної допомоги вдома забезпечені необхідними продуктами харчування та предметами першої необхідності, в тому числі дезинфікуючими засобами, засобами захисту - масками. Послуги надаються відповідно до укладених договорів про надання соціальних послуг.

Одному громадянину що не являється підопічним відділення соціальної допомоги вдома, але потребував допомоги, організовано доставку гарячих обідів додому.

У відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» з початку року надано реабілітаційні послуги 48 дітям з особливими потребами (100 %), у т.ч. разові послуги. 10 дітям надано послуги в групі денного перебування. Діти одержали послуги з соціальної, психологічної та фізичної реабілітації, а також логопедичні та педагогічні послуги.  

  Для дітей організовано триразове збалансоване харчування (78,0 грн. на 1 особу на день), денний відпочинок, проводяться заходи з соціально – культурної абілітації.       

Відповідно до наказу директора комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська» від 12.03.2020 на період дії карантину обмежено перебування дітей у відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю. Відкриття заплановано з 01.09.2020 з дотриманням всіх передбачених норм і вимог.

У відділенні організації надання адресної грошової та натуральної допомоги  забезпечено послугами 1782 особи.

Відповідно до наказу директора КЗ «ТЦСО» від 16.03.2020 № 53 обмежено надання соціальних послуг перукарями, швачкою та взуттєвиком. У зв’язку з введенням послаблення протиепідемічних заходів для осіб, які досягли 60-річного віку, з 1 червня 2020 року відновлено роботу з надання соціальних послуг перукаря, послуг з ремонту одягу та ремонту взуття.

Соціальні послуги надаються з додержанням Державних санітарних правил та норм, затверджених постановою першого заступника Головного державного санітарного лікаря України від  25 березня 1999 року  №22.

Прийом відвідувачів здійснюється за попереднім записом з дотриманням часового інтервалу між відвідувачами не менше 15 хв. На вході до приміщення проводитися безконтактний температурний скринінг.

Особи без засобів індивідуального захисту (маска та рукавиці) не обслуговуються.

Всього з початку року:

перукарські послуги надано 512 особам, з них за оплату 468 особам;

послуги взуттєвика отримали 22 особи; 

послуги швачки отримали 27 осіб.

Послугою «Університет третього віку» у навчальному 2019-2020 році скористалися 250 осіб, працювало 10 факультетів. Навчальний рік в університеті закінчився.

Пунктом прокату засобів реабілітації користуються 17 осіб, з них 6 осіб - за оплату.  

Службою «Соціальне таксі» скористалися 33 особи.

На час дії карантину активізовано роботу щодо виявлення та обслуговування одиноких та одноко проживаючих громадян похилого віку та осіб з інвалідністю вдома. У разі необхідності працівники комунального закладу готові допомогти їм придбати продуктами харчування, лікарські засоби, засоби першої необхідності, здійснити комунальні платежі. Дана інформація була висвітлена на офіційному сайті міста та на сторінці соціальної мережі фейсбук.  

Соціальні працівники комунального закладу приймають активну участь у забезпеченні мало захищених громадян міста продовольчими наборами.

З 30 березня 2020 року до 6 травня 2020 року, завдяки небайдужим підприємцям нашого міста, особи похилого віку та особи з інвалідністю, які перебувають на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома КЗ «ТЦСО», малозабезпечені особи похилого віку міста, багатодітні сім'ї забезпечувалися щоденними свіжоспеченими хлібобулочними виробами.  Вироби були роздані 1436 особам.

Соціальні працівники КЗ «ТЦСО» забезпечили продуктовими наборами потребуючих за адресами проживання та особистим зверненням, які благодійно надала парафія Святого Антонія з Падуї у місті Южноукраїнську. Всього охоплено 15 таких осіб.  

За ініціативи Міністерства соціальної політики України спільно із Національною мережею продуктових магазинів АТБ та Миколаївською обласною державною адміністрацією у період карантину та у зв’язку із коронавірусною інфекцією COVID-19   проводиться акція, щодо забезпечення найбільш вразливих верств населення міста Южноукраїнська (одиноких осіб, осіб одиноко проживаючих, громадян віком понад 80 років, громадян похилого віку та осіб з інвалідністю) продуктовими наборами. Всього 210 осіб отримали продовольчі набори.

Відповідно до розпорядження Южноукраїнського міського голови від 20.03.2020 №69-р водій та транспортний засіб служби «Соціальне таксі» залучався до перевезення осіб хворих на хронічну ниркову недостатність до міста Вознесенська у зв’язку з обмеженням міжміського сполучення на період карантинних заходів в Україні.

 

Читайте також

Лекція у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

  Сьогодні у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Територіальний центр соці...

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної...

Прогулянки природничого характеру у  відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

З настанням теплої погоди для вихованців групи денного догляду відділення комплексної реабіліта...

Запрошуємо мешканців нашої громади а також внутрішньо перемішених осіб, які зареєстровані на території Южноукраїнської міської територіальної громади скористатися пунктом прийому та видачі речей

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Ми пропонуємо одяг, іграшки, речі першої необхідності, дитячі речі. Вся допомога надається жителям н...

2 квітня – Міжнародний день дитячої книги

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Міжнародний день дитячої книги – свято, встановлене з ініціативи Міжнародної ради дитячої книг...

2 квітня – Всесвітній день поширення знань про аутизм

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

2 квітня кожного року відзначаємо Всесвітній день поширення знань про аутизм. Пам’ятний день з...

Бонусне психологічне заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні працювали в парах, групі, було багато тілесних практик, які дозволяють швидко розслабитись,...