Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Робота комунального закладу "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська" за півріччя
AA

Робота комунального закладу "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська" за півріччя

За перше півріччя 2018 року працівниками територіального центру виявлено 2718 осіб, які потребували соціального обслуговування. Усім громадянам надано різні види соціальних послуг. У територіальному центрі працює 4 відділення: відділення соціальної допомоги вдома, відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг, відділення соціальної реабілітації дітей з інвалідністю, у тому числі надається соціально-педагогічна послуга „Університет третього віку”, послуги соціальної перукарні, взуттєвика, швачки та транспортні послуги.

У відділенні соціальної допомоги вдома протягом звітного року на обліку перебувало 126 (100%) потребуючих допомоги одиноких і самотньо проживаючих громадян  похилого віку та осіб з інвалідністю, що на 2 потребуючих більше, ніж за відповідний період минулого року, з них 18 осіб за плату. Навантаження на одного соціального робітника складає 10 підопічних.

У відділенні оздоровчо-реабілітаційних роботою було охоплено 164 громадян міста пільгової категорії, у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшилась на 14 осіб, у зв’язку з наданням періодичних послуг. Підопічних відділення забезпечено триразовим харчуванням (до 60,0 грн. на 1 особу на день), організовано відпочинок та дозвілля (лекції лікарів, лекції працівників установ, концертні програми, засідання тематичних клубів, пісенні та літературні вечори, відвідування музею, міського пляжу, виїзди за межі міста), забезпечено надання профілактично-оздоровчих послуг.  Відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг має особливий попит серед южноукраїнців похилого віку та осіб з інвалідністю, вони оздоровлюються та проходять реабілітацію після хвороб чи травм.

З міського бюджету в поточному році були виділені кошти на проведення ремонту приміщення у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг, а саме: заміна підлоги у кабінеті медичної сестри та у кухні. Придбано виносні пластикові меблі, 4 лавки на подвір’я. Виділено додатково кошти для будівництво, благоустрій території, поточний ремонт сходів та козирка будівлі відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг. Проведено дезінфекцію та чистку подушок.

Благодійно виготовлено  та встановлено меблі для фіто-бару, де відпочиваючі насолоджуються освіжаючими напоями.

Для надання населенню більшої кількості оздоровчо-реабілітаційних послуг за кошти депутатського фонду було придбано обладнання для відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг (апарат «Корона-С» та «Алмаг», електрофорез та інгалятор, бігова доріжка,   тренажер «Шведська стінка» та дерев’яна гойдалка)

Надаються послуги за соціальними тарифами, що дає змогу розвантажити міський бюджет.

Протягом звітного періоду працівники відділення соціальної реабілітації дітей з інвалідністю надали реабілітаційні послуги 50 дітям з особливими потребами, з них 48 дітей з інвалідністю віком від  2 до 16 років та 2 дітей віком до 2 років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності, які потребували соціальної реабілітації, 38 дітей за відповідний період минулого року, що майже вдвічі більше за даними минулого року. Діти одержали послуги з соціальної, психологічної та фізичної реабілітації, а також логопедичні та педагогічні послуги. Це дало змогу надати реабілітаційні послуги більшій кількості дітей з івалідністю, у тому числі й тих дітей, які охоплені дошкільними та шкільними навчальними закладами.

У 2018 році було здійснено медичний супровід 10 дітей з особливими потребами на базі оздоровчо-реабілітаційного комплексу „Іскра” відокремленого підприємства „Южно-Українська атомна електростанція”.

Працює група денного перебування дітей з особливими потребами розрахована на 9 ліжко-місць у відділенні соціальної реабілітації дітей з інвалідністю комунального закладу „Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська”, яку за відповідний період відвідало 8 дітей. В цій групі діти підліткового віку з порушеннями фізичного і розумового розвитку перебувають у відділенні 10 годин на добу. Це дає змогу працевлаштовуватися батькам. Для дітей організовано триразове збалансоване харчування (52,0 грн. на 1 особу на день), денний відпочинок, проводяться заходи з соціально – культурної абілітації.

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надано послуг 2378 особам, які потребували соціальної допомоги.

На відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги покладено обов’язки з виконання окремих напрямків міської комплексної Програми „Турбота”: матеріальна допомога з міського бюджету окремим категоріям громадян на лікування та вирішення соціально-побутових питань, пільгове зубопротезування окремих категорій громадян, надання щомісячних продуктових наборів, поховання безрідних громадян, користування пільговим „соціальним пакетом” міського кабельного телебачення „Квант”,  видача талонів пільговій категорії громадян на проїзд на спеціальних (дачних) маршрутах, забезпечення гарячими обідами малозабезпечених громадян, пільги на оплату за комунальні послуги та електроенергію учасникам бойових дій на території інших держав, які є особами з інвалідністю загального захворювання, забезпечення талонами на ліки учасників війни та інші напрямки.

Перукарські послуги надаються двома перукарями у соціальній перукарні та вдома. За звітний період перукарських послуг надано  1071 особі. Існує потреба  щодо   введення додаткової 0,5 штатної одиниці перукаря, у зв’язку з попитом на дану послугу у нашому місті.

За звітний період надавалися послуги взуттєвика, всього отримали послуги        71 особа.

Надаються послуги з ремонту одягу, надано послуг 107 особам.

У відділенні працює „Університет третього віку”, який налічує 5 факультетів: «Комп’ютерної грамотності» та «Медико-валеологіний факультет», «Основи права», «Фізичного виховання», «Літературний та художньо-прикладного мистецтва», навчання пройшли 110 осіб.

Відповідно до Положення про комунальний заклад працює Служба «Соціальне таксі, де надаються транспортні соціальні послуги з перевезення осіб з інвалідністю, непрацездатних громадян та хворих (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які самостійно не пересуваються або пересуваються за допомогою милиць, палиць, та інших технічних засобів реабілітації (надалі – замовники), до соціально значимих об’єктів, а також здійснення доставки до місця проживання особи з інвалідністю мобільного сходового підйомника з метою спуску чи підйому по сходах будинку.  Надано послуг 95 особам.

 

 

Читайте також

Запрошуємо мешканців нашої громади а також внутрішньо перемішених осіб, які зареєстровані на території Южноукраїнської міської територіальної громади скористатися пунктом прийому та видачі речей

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Ми пропонуємо одяг, іграшки, речі першої необхідності, дитячі речі. Вся допомога надається жителям н...

2 квітня – Міжнародний день дитячої книги

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Міжнародний день дитячої книги – свято, встановлене з ініціативи Міжнародної ради дитячої книг...

2 квітня – Всесвітній день поширення знань про аутизм

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

2 квітня кожного року відзначаємо Всесвітній день поширення знань про аутизм. Пам’ятний день з...

Бонусне психологічне заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні працювали в парах, групі, було багато тілесних практик, які дозволяють швидко розслабитись,...

Звіт за місць

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

У березні 2024 року комунальним закладом «Територіальний центр соціального обсл...

Екскурсія відпочивальників до інформаційного центру «Імпульс»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Доброю традицією стали екскурсії відпочивальників відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ &la...

Виставка робіт дітей з інвалідністю «Весняні мрії»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

У відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю комунального закладу «Територіальни...