Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Ремонт першого енергоблока ВП ЮУАЕС скорочено на 9 діб
AA

Ремонт першого енергоблока ВП ЮУАЕС скорочено на 9 діб

Середній планово-попереджувальний ремонт (ППР) енергоблока №1 Южно-Української АЕС завершено на 8,78  доби раніше запланованого. ППР, який розпочався 29 серпня, замість 52 передбачених тривав  43,22  доби. 11 жовтня о 7 год 33 хв перший енергоблок Южно-Української АЕС підключено до енергосистеми.   Заплановані роботи з ремонту, реконструкції та модернізації обладнання енергоблока №1 виконано в повному обсязі. Завдяки скороченню строку ППР додатково вироблено 129 млн кВт-год електроенергії.

«Значного скорочення вдалося досягти за рахунок раціонального підходу до організації ППР та паралельного виконання робіт. Зокрема, одночасно проводилась заміна акумуляторних батарей на другому та третьому каналах системи безпеки», - зазначив заступник начальника відділу підготовки та проведення ремонтів ВП ЮУАЕС Олександр Бистріцький.  Крім того, на першому «мільйоннику» було виконано середній ремонт реактора з перевантаженням активної зони, адаптація перевантажувальної машини у процесі впровадження технології поводження з відпрацьованим ядерним паливом з використанням контейнерів «Holtec», вихорострумовий контроль теплообмінних трубок, ремонти арматури та обладнання каналів систем безпеки, капітальний ремонт головного циркуляційного насоса №4, парогенератора №1 та ін.

Під час ППР-2019 на першому енергоблоці було задіяно майже тисяча фахівців. З них 750 спеціалістів ВП ЮУАЕС,  129  працівників підрядних організацій і 95 представників ВП «Атомремонтсервіс». За словами Олександра Бистріцького, відповідальність та злагодженість дій ремонтників зіграли не останню роль у тому, що всі робити виконали без відхилень від наміченого курсу.

Завершальним у 2019 році є ППР на третьому енергоблоці, який готується до продовження строку експлуатації. Ремонтні роботи на «мільйоннику» розпочались 16 травня і за планом-графіком мають завершитися 17 листопада.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...