Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Проточну частину турбіни енергоблока №2 ЮУАЕС модернізує Турбоатом
AA

Проточну частину турбіни енергоблока №2 ЮУАЕС модернізує Турбоатом

ДП «НАЕК «Енергоатом» і ВАТ «Турбоатом» 25 лютого підписали договір на модернізацію циліндрів високого та середнього тиску блока №2 Южно-Української АЕС. Підписаний договір є частиною масштабної програми модернізації проточної частини турбін українських енергоблоків, розрахованої до 2024 року.

Контракт підписали директор ВП «Атомкомплект» НАЕК «Енергоатом» Руслан Жмудський і генеральний директор АТ «Турбоатом» Віктор Субботін. У церемонії підписання взяли участь заступник генерального директора з забезпечення виробництва ВП ЮУАЕС Андрій Петрук і генеральний конструктор Турбоатома Євген Левченко.

«Модернізація, договір на яку сьогодні підписано, дозволить підвищити електричну потужність, - зазначив Андрій Петрук. - З цією компанією наше підприємство співпрацює багато років. Продукція Турбоатома зарекомендувала себе з найкращого боку».

Руслан Жмудський повідомив, що підписаний договір є частиною вже затвердженої 5-річної програми з модернізації. «Програма розрахована до 2024 року, і в ситуації, що нині склалася (а саме - брак фінансування на будівництво нових блоків), модернізація існуючого обладнання дасть нам до 10% додаткової потужності», - зазначив він.

За словами Євгена Левченка, п'ятирічна програма передбачає модернізацію 7 українських атомних блоків. «Наші конструктори знайшли рішення, як мінімізувати витрати на модернізацію: мова про використання резервних роторів на станції. Саме це рішення дозволило нам істотно зменшити витрати на виконання робіт. Наступний крок - модернізація не наших «мільйонників», а турбін виробництва російських «Силових машин», - зазначив Є. Левченко.

За інформацією фахівців Турбоатома перший модернізований ротор буде готовий до відвантаження на Южно-Українську АЕС уже на початку квітня.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...