Профілактика отруєння пестицидами
В сучасних умовах життя неможливо уявити вирощування овочів, фруктів та інших сільськогосподарських...
Res --> 1
Арбузинське міжрайонне управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області враховуючи значне поширення у світі випадків захворювання на COVID – 19», реєстрацією випадків захворювань викликаних COVID – 19 на території України, відповідно до ст. 29, ст. 32 Закону України « Про захист населення від інфекційних хвороб», ст. 7 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Постанови КМУ №211 від 11.03.2020 «Про запобігання поширення на території України коронавірусу COVID – 19», наказу МОЗ №113 від 12.03.2007 «Про затвердження Методичних вказівок планування заходів щодо попередження занесення і поширення в Україні небезпечних інфекційних хвороб», з метою запобігання виникнення та поширення захворювань викликаних коронавірусом COVID – 19 доводить до відома операторів ринку, суб’єктів оптової та роздрібної торгівлі (супермаркети, оптові склади) наступні заходи щодо профілактики захворювань на коронавірус COVID – 19:
Взяти під особистий контроль проведення профілактичних та запобіжних заходів, а саме:
- Проводити декілька разів протягом доби вологе прибирання та дезінфекцію приміщень. Дезінфекції підлягають: санітарно-побутові приміщення (не менше 2-х разів на добу і за потребою), кімнати прийому їжі, санітарно-технічне обладнання в туалетах, душових і кімнатах гігієни (не менше 2-х разів на добу і за потребою), меблі, ручки дверей в усіх приміщеннях і поруччя, прибиральний інвентар (після кожного прибирання) тощо.
- Створити запас дезінфікуючих засобів. Дезінфекційні засоби, що використовуються для проведення дезінфекційних заходів мають відповідати чинному законодавству України. Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачає державну реєстрацію дезінфекційних засобів.
- Створити умови для додержання особистої гігієни робітників підприємства- забезпечити усі рукомийники милом, дезінфікуючими засобами, паперовими рушниками. Забезпечити персонал антисептиками для обробки рук та засобами індивідуального захисту.
- Забезпечити медичний огляд робітників перед роботою. Не допускати до роботи осіб з ознаками ГРВІ.
- При наявності медичного пункту забезпечити необхідний запас засобів для профілактики ГРВІ та грипу, виробів медичного призначення, необхідним засобами та обладнанням (термометри, бактерицидні випромінювачі, дезінфекційні та антисептичні засоби)
- В туалетах створити відповідні умови для миття рук відвідувачів із забезпеченням мила, дезінфекційних та антисептичних засобів. Проводити регулярне прибирання та дезінфекцію приміщень туалетів.
- Забезпечити наявність інформації щодо профілактики захворювань викликаних коронавірусом COVID – 19.
В сучасних умовах життя неможливо уявити вирощування овочів, фруктів та інших сільськогосподарських...
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївські...
Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2...
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївські...
Вознесенське районне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області пові...
Вознесенським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області...
26.03.2024 в приватному господарстві с. Кринички, Миколаївського району, зареєстрова...
Урядом відновлюються позапланові перевірки у сфері надання житлово-комунальних послуг. Відповідну&nb...
Пам’ятка з ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин &nb...
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області по...