Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ПРОГРАМА «НАТО-УКРАЇНА». Міжнародний проект з соціальної адаптації до цивільного життя
AA

ПРОГРАМА «НАТО-УКРАЇНА». Міжнародний проект з соціальної адаптації до цивільного життя

16 липня 2019 р. в м. Южноукраїнськ, Миколаївської області пройшли урочисті заходи з нагоди закінчення навчання в рамках реалізації проекту «Україна – НАТО».

Розвиток суспільства – річ непередбачувана. Іноді трапляються ситуації, коли люди з солідним воєнним досвідом змушені повернутися до цивільного життя. Україна не стала винятком. Саме тому наші військовослужбовці і стали учасниками програми «Україна-НАТО». На Миколаївщині вона працює вже близько десяти років. Складовою частиною величезної міжнародної програми є проект з перепідготовки та соціальної адаптації до цивільного життя військовослужбовців, які, за рядом обставин, звільняються із лав Збройних Сил України «Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям ЗСУ».

Курси тривали з 21 березня по 08 липня 2019 року та були направлені на підготовку майбутніх фахівців охоронного бізнесу недержавної сфери безпеки.

В групі з 22 військовослужбовців та учасників АТО-ООС слухачі опановували такі спеціальності: «начальник охорони», «інкасатор» та «охоронник».

Урочисте закриття стало справжнім святом інтелектуальної думки, могутнім поштовхом до здобуття мирної професії. На урочистостях були присутні: Вадим Нечай – комісар Южноукраїнського МВК; Анатолій Шпак – начальник 28 державної ПРЧ по охороні об’єктів ЮУ ВП АС; Олексій Воловик – заступник командира в/ч 3044; Андрій Дикусар – керівник громадського формування по охороні громадського порядку м. Южноукраїнськ; Сергій Рєзанов – керівник навчального центру ТОВ «Гермес-Юг».

Під час виступів неодноразово лунали слова щирої подяки в адресу Крістофера Штаудта - менеджера Програми «НАТО-Україна» з соціальної адаптації, завдяки якому цей проект і став реальністю в м. Южноукраїнськ.

 

 

 

Читайте також