Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Профілактика отруєнь сурогатним алкоголем
AA

Профілактика отруєнь сурогатним алкоголем

Арбузинське управляння Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє про наступне.

Багато хто вважає, що прийом алкоголю – це спосіб зняти психоемоційне напруження, розслабитися і підняти настрій. Мало хто замислюється про те, що навіть невелика доза алкоголю може стати дуже підступною і жорстокою отрутою для людського організму.

За даними статистики, понад 50% летальних випадків у результаті отруєння настає саме при отруєнні алкоголем і його сурогатами.

Ступінь отруєння та його наслідки залежать від низки факторів: властивостей і кількості отрути, що потрапила до організму, способу її надходження, тривалості перебування в організмі (часу контакту з отрутою), стану здоров'я людини.

Кожен організм індивідуальний, тому для кожної людини існує так звана своя доза алкоголю, яка стає для нього отрутою. Це залежить від ваги, спадкових чинників, наявності хронічних захворювань, стану шлунка та печінки, умов прийняття алкоголю (закуски, інші напої) і багатьох інших факторів.

Людина, що знаходиться в стані алкогольного сп'яніння, не здатна адекватно оцінювати свій стан і тому може не помітити, що отруїлася спиртовмісними напоями. Найважче алкогольне отруєння протікає у жінок, підлітків та дітей.

Ознаками алкогольного отруєння є:

відсутність самокритики і переоцінка своїх можливостей (людина не визнає, що

п'яна,

і                             продовжує

випивати);

порушення

координації                рухів,                розлад

уваги;

гучна,

нерозбірлива                   та                    нечітка

мова;

розкріпачення

інстинктів,    контрольованих   в   тверезому   стані

(статевого,

харчового

та

ін);

 

уповільнення пульсу – менше 60 ударів у хвилину; почервоніння обличчя, посилення потовиділення; нудота і блювання.

Ознаки отруєння сурогатами алкоголю(метиловим спиртом (достатньо 7-10 г), антифризом, дихлоретаном) з,являються швидше і вже за 10-12годин стан людини ускладнюється: з,являється біль в очах, порушується зір, після чого настає сліпота.

Людина втрачає свідомість, у неї знижується температура тіла, Можливо мимовільне сечовипускання і дефекація, рясна блювота. В такому стані порушується діяльність серцево-судинної і дихальної систем. У постраждалих частішає пульс стає ниткоподібним (погано прощупується), дихання стає шумним. Можливо рясне відділення слини і слизу, іноді у вигляді піни. Якщо не припинити вживання алкоголю, то ознаки отруєння збільшуються, і може наступити алкогольна коми.

Алкогольна кома може бути різного ступеня тяжкості, тому потерпілому потрібна медична допомога і екстрена госпіталізація.

Як попередити отруєння алкоголем

Бажано, звичайно, відмовитися від вживання спиртовмісних напоїв. Якщо все- таки хочеться випити, то можна зробити деякі профілактичні заходи, які допоможуть запобігти алкогольній інтоксикації:

  • не слід вживати алкоголь на голодний шлунок;
    • перед застіллям можна з'їсти бутерброд з вершковим маслом або салом;
    • під час застілля необхідно добре закушувати;
    • не можна знижувати міцність напоїв і змішувати різний алкоголь;
    • не варто запивати алкоголь газованими напоями;
    • приміщення необхідно провітрювати, особливо при великому скупченні людей;
    • не рекомендується палити.

З метою збереження життя, запобігання шкоди здоров,ю та ведення здорового способу життя Не вживайте алкоголь невідомого походження, сурогатні алкогольні напої, напої виготовлені або придбані у невідомих осіб, через посередників.

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА СВОЇХ БЛИЗЬКИХ!

Читайте також

Щодо обмежень на ввезення в Україну вантажів з Еквадору через реєстрацію грипу птиці

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Арбузинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує пр...

До відома мешканців громади!

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Щодо безперебійного забезпечення температурних режимів зберігання харчових продуктів, на потужностях...

Щодо зберігання харчових продуктів, на потужностях з обігу та виробництва харчових продуктів, під час відключення електроенергії

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Арбузинським управляння Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє...

Щодо повідомлення RASFF

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Арбузинським управляння Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області (далі &nda...

Як не захворіти на застуду.

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Профілактика застудних захворювань зводиться до проведення заходів, що зміцнюють імунну систему і до...

Про виділення збудника сибірки тварин

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Арбузинським управляння Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує,...

Щодо обмежень на ввезення в Україну вантажів з Норвегії через реєстрацію хвороби Ньюкасла

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Арбузинське управляння Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє...

Щодо роботи Національної платформи продовольчої безпеки

Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Арбузинським управляння Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє...

Щодо обмежень на ввезення в Україну вантажів з Польщі через реєстрацію африканської чуми свиней

Арбузинським управляння Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Арбузинське управляння Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє...