Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Профілактичні щеплення – єдиний надійний засіб профілактики інфекційних захворювань
AA

Профілактичні щеплення – єдиний надійний засіб профілактики інфекційних захворювань

До національного календаря профілактичних щеплень  входять вакцини від десяти інфекційних захворювань: кашлюк, дифтерія, правець, кір, епідпаротит («свинка»), краснуха, туберкульоз, гемофільна інфекція (ХІБ-інфекція), гепатит В та поліомієліт.  Це так звані вакцинокеровані інфекції, тобто їх поширення можна зупинити або попередити завдяки щепленням.

Ревакцинація є обов'язковою для людей всіх вікових категорій і відбувається кожні десять років. Це комбінована вакцина проти дифтерії, кашлюка та правця. Для дорослих людей це вже простіша вакцина (проти правця і дифтерії).

Як визначає календар планових профілактичних щеплень у дітей, Щеплення для профілактики дифтерії, правця та кашлюка проводьте у 2, 4, 6 та 18 місяців.

Ревакцинуйте дітей віком шість років проти дифтерії та правця анатоксином дифтерійно-правцевим, потім у 16 років — анатоксином дифтерійно-правцевим зі зменшеним вмістом антигену. Кожні 10 років – подальша ревакцинація.

Щеплюйте для профілактики Hib-інфекції дітей віком 2, 4 та 12 місяців.

Перше щеплення для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи проводять дітям віком 12 місяців, друге — дітям віком шість років.

Вакцинація є БЕЗКОШТОВНОЮ. Дану процедуру можна зробити у будь-якому віці.  Для цього потрібно обрати свого сімейного лікаря, бо тільки на таких умовах в центрах первинної медико-санітарної допомоги можна зробити щеплення.

Тому не будьте байдужими до свого здоров’я та пройдіть процедуру вакцинації. Кабінет щеплень знаходиться за адресою вул. Паркова 3В, НКП «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Южноукраїнськ», приміщення № 210. Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 18:00.

Читайте також

Як захиститися від холери

НКП «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Холера − це гостра діарейна інфекція, що виникає при вживанні харчових продуктів або води...

Що таке сказ?

НКП «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Сказ - це гостра інфекційна хвороба з тяжким ураженням центральної нервової системи, що спричиняєтьс...

Профілактика отруєнь рослинами

НКП «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Гострі отруєння рослинами трапляються зазвичай у теплу пору року серед мешканців які вживають незнай...