Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Професійна медична спільнота закликає українців щоб уберегти життя та подолати пандемію
AA

Професійна медична спільнота закликає українців щоб уберегти життя та подолати пандемію

Професійні медичні об’єднання України закликають громадян вакцинуватися проти COVID-19, щоб уберегти життя та зупинити пандемію. Таке звернення на своєму сайті опублікувала Українська федерація професійних медичних об'єднань.

Медики підкреслюють, що усі вакцини, доступні українцям, ефективно захищають від важкого перебігу коронавірусної хвороби та смерті від інфекції, викликаної будь-якими штамами SARS-CoV-2.

“Вакцини ніколи не були і не стануть ліками. Вакцинація дає єдину гарантію – якщо ви захворієте, то хвороба пройде легше, нанесе меншу шкоду вашому організму і не забере ваше життя”, – підкреслюється у зверненні. 

За словами лікарів, першочергово щепитися та захиститися від COVID-19 мають люди з груп ризику. Це літні люди та люди із супутніми хворобами, як от бронхіальна астма, серцево-судинні, онкологічні, аутоімунні захворюваннями, діабет чи ВІЛ. Таким людям життєво необхідна вакцинація від  COVID-19.

“Пандемія COVID-19 ще далека від завершення, але вакцини – це аргумент людства, який міняє правила гри. Власне, вакцинація може зупинити цю хворобу: для формування колективного імунітету, завдяки якому, населення буде захищено від легкої передачі SARS-CoV-2 необхідно довести рівень вакцинації до 70-80%”,  – зазначається у зверненні. 


Довідково

Українську федерацію професійних медичних об'єднань було засновано у 1998 році. Тоді вона мала назву Федерація громадських медичних об'єднань України. У серпні 2020 року на її основі було створено нову модернізовану організацію, яка об’єднала понад 40 професійних медичних асоціацій для участі в розробленні та впровадженні єдиних стандартів надання медичної допомоги, соціального захисту медичних працівників, розвитку медичної науки, практики та освіти та у вирішенні інших питань охорони здоров’я.

За повідомленням МОЗ України

 

Читайте також

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...