Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Про плату за землю
AA

Про плату за землю

До уваги землекористувачів земельних ділянок комунальної власності!

В умовах військового стану кожен громадянин має сумлінно виконувати обов’язки, спрямовані на забезпечення функціонування рідної держави. Своєчасна оплата податків і зборів, які надходять до відповідних бюджетів, є запорукою економічного розвитку країни, забезпечує обіг коштів та запобігає виникненню фінансової кризи.

Відповідно до наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 25 квітня 2022 року № 75 Южноукраїнська міська територіальна громада не відноситься до переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Таким чином відсутні правові підстави для звільнення від сплати податків, зборів та орендної плати за земельні ділянки та території громади.

Відповідно до ст.526 Цивільного кодексу зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог ЦК, інших актів цивільного законодавства. За невиконання зобов’язань передбачена відповідальність у вигляді штрафних санкцій та примусового стягнення збитків у судовому порядку.

Наголошуємо на необхідності своєчасної сплати за користування земельними ділянками комунальної власності, з метою уникнення накопичення заборгованості по таким платежам та задля сприяння економічної стабільності держави.

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...