Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Про перерахунок пенсій осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб
AA

Про перерахунок пенсій осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб

Частиною четвертою статті 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» передбачено, що усі призначені за цим Законом пенсії підлягають перерахунку у зв’язку з підвищенням грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, на умовах, у порядку та розмірах, передбачених Кабінетом Міністрів України.

На виконання цієї норми ЗаконуКабінетом Міністрів України прийнято постанову від 21 лютого 2018 року № 103, якою визначено порядок  перерахунку пенсій  пенсіонерам всіх силових структур.

Перерахунок військових пенсій (крім пенсій, призначених особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ (міліції) та поліцейським).

Перерахунок військових пенсій здійснюватиметься з урахуванням трьох складових оновленого грошового забезпечення, визначеного відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 р. № 704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб» на 1 березня 2018 року: окладу за посадою, військовим (спеціальним) званням та надбавки за вислугу років.

Виплата перерахованих пенсій здійснюватиметься поетапно починаючи з 1 січня 2018 року в таких розмірах:

- з  1 січня 2018 року до раніше встановленого розміру пенсії буде доплачуватися 50 % суми підвищення пенсії, визначеного станом на 1 березня 2018 року;

-  з  1 січня 2019 року по 31 грудня 2019 року до раніше встановленого розміру пенсії буде доплачуватися 75 % суми підвищення пенсії, визначеного станом на 1 березня 2018 року;

-  з 1 січня 2020 року до раніше встановленого розміру пенсії буде доплачуватися 100 % суми підвищення пенсії, визначеного станом на 1 березня 2018 року.

Перерахунок  пенсій, призначених  особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ (міліції).

Для   осіб  начальницького  і  рядового складу органів внутрішніх справ (міліції) перерахунок пенсій здійснюватиметься з урахуванням грошового забезпечення поліцейського за січень 2016 року, визначеного відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 р.  № 988 «Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції».

З 1 січня 2018 року виплата проводитиметься в розмірі 100 % суми підвищення пенсії.

Сума перерахованих пенсій для виплати за період з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2017 року обчислюється органами Пенсійного фонду України станом на 1 січня 2018 року та виплачується після надання коштів на їх фінансування   з державного бюджету в такому порядку:

- з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2019 року – щомісяця окремою сумою в розмірі 50 % різниці між місячним розміром підвищеної пенсії та місячним розміром отриманої особою пенсії за період з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2017 року;

- з 1 січня 2020 року – щомісяця окремою сумою в розмірі 100 % різниці між місячним розміром підвищеної пенсії та місячним розміром отриманої особою пенсії за період з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2017 року та до забезпечення повної виплати розрахованої суми.

Порядок проведення перерахунку пенсій.

Підготовка документів для проведення перерахунку пенсій здійснюється відповідно до Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 13 лютого 2008 р. № 45 (із змінами).

Так, на виконання пункту 2 цього Порядку з 28 лютого по 2 березня 2018 року головним управлінням Пенсійного фонду України в Миколаївській області забезпечено подання уповноваженим органам силових міністерств та відомств  списків осіб, пенсії яких підлягають перерахунку. 

Уповноваженими органами силових структур  протягом місяця буде надано довідки про розмір грошового забезпечення кожного пенсіонера, на підставі яких  буде проводиться перерахунок пенсій.

Після опрацювання наданих довідок виплата перерахованих пенсій здійснюватиметься основними та додатковими відомостями.

Звертаємо увагу всіх пенсіонерів, що для перерахунку пенсій звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно.

Читайте також

З травня 2024 року більшості українців, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її буде призначено автоматично

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Житлова субсидія призначається до дати закінчення опалювального сезону та розраховується з урахуванн...

Про призначення надбавки до пенсії на утримання непрацездатних членів сім'ї відповідно Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до пункту “а” статті 16 та пункту “а” статті 24 Закону України&nb...

Кабінет страхувальника: нові можливості в роботі з електронними лікарняними

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Наразі сформований листок непрацездатності надсилають страхувальникам через кабінет страхувальника н...

Чи може особа з інвалідністю з дитинства одночасно отримувати і пенсію по втраті годувальника і соціальну допомогу?

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до статті 1 Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства т...

Надання страхових виплат потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання та особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Законом України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” № 11...

Відповідаємо на чисельні звернення щодо переведення з пенсії за вислугу років на пенсію за віком

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Ключовим нормативно-правовим актом, який регламентує загальні положення та особливості призначення п...

Про перерахунок розміру житлової субсидії в межах установленого строку її призначення

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до пункту 92 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постаново...