Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Про фінансову підтримку виробників гречки
AA

Про фінансову підтримку виробників гречки

Одним із напрямів державної підтримки сільгосптоваровиробників у 2021 році є виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь, на яких вирощувалася гречка.

Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 11.08.2021 №886.

Форми документів для нарахування виплати субсидій у розрахунку на 1 гектар оброблюваних угідь затверджені наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 03.09.2021 №172.

Бюджетна субсидія надається на безповоротній основі в межах бюджетних призначень у розрахунку на один гектар, але не більше ніж на 300 га оброблюваних угідь одним отримувачем.

Отримувачами коштів є сільськогосподарські виробники – юридичні особи, незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичні особи – підприємці, які не мають порушених справ про банкрутство, не перебувають в стадії ліквідації, не мають протерміновану заборгованість по податках та зборах до бюджету як шість місяців.

  • документи для отримання субсидії сільсьгосптоваровиробники подають у паперовому вигляді, а саме:
  • заявку на отримання субсидії;
  • довідку про відкриття поточного рахунку, видану банком;
  • письмове підтвердження, що отримувачу в поточному році не виділялася субсидія новоствореним фермерським господарствам за рахунок коштів бюджетної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «фінансова підтримка розвитку фермерських господарства» на площі посівів сільськогосподарських культур, на які надається субсидія;
  • письмове зобов’язання повернути до державного бюджету в місячний строк бюджетні кошти в разі встановлення контролюючими органами факту їх незаконного отримання та/або нецільового використання;
  • акт про висів насіння;
  • заключний звіт про підсумки сівби під урожай поточного року (форма №4с/г);
  • акт про збір врожаю.

Заявки та документи на отримання фінансової підтримки приймаються обласною комісією до 15 листопада за адресою: м. Миколаїв, вул. Спаська, 1, департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Читайте також

До уваги власників особистих селянських господарств та/або фермерських господарств, що зареєстровані як фізичні особи – підприємці!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Повідомляємо вам,  відповідно до Методики визначення шкоди та збитків, завданих особистим...