Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Прибирання снігу - чистота в місті!
AA

Прибирання снігу - чистота в місті!

Інспекцією з благоустрою  постійно проводяться рейди з перевірки дотримання Правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку на території Южноукраїнської міської територіальної громади, затверджених рішенням  Южноукраїнської  міської ради від «28» липня 2022 р. № 1094.  На даний час проводиться перевірка очищення  від снігу та  криги в громаді .  

Наголошуємо: голови ОСББ, власники магазинів та інших закладів, які ведуть підприємницьку діяльність, мають слідкувати за прилеглою територією до своєї установи. Та прибирати мають не тільки кригу та сніг на тротуарах, а й бурульки на дахах. Крім цього, мають огороджувати місця  можливого падіння снігу, криги та бурульок і встановлювати попереджальні інформаційні покажчики.

Забороняється:

  • переміщати на проїзну частину магістралей вулиць сніг, зібраний з пішохідних доріжок внутріквартальних проїздів, дворових територій підприємств, організацій, будівельних майданчиків, тимчасових об’єктів обслуговування населення;
  • застосовувати технічну сіль  в якості протиожеледного реагенту на тротуарах, посадкових майданчиках, зупинок пасажирського транспорту, у парках, скверах, дворах і в інших пішохідних і зелених зонах;
  • перекидати і збирати забруднений і засолений сніг, а також відкол льоду на газони, квітники й інші зелені насадження.

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою тягне за собою адміністративну відповідальність. Згідно з статтею 152 Адміністративного кодексуУкраїни, на громадян – суб’єктів підприємницької діяльності накладається штраф від п’ятнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).

 

Читайте також

Прибирання снігу

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

У зимовий період актуальним залишається питання своєчасного очищення міста від снігу та проведення п...

Вивезення опалого листя

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

Осінь – прекрасна пора року, коли дерева та кущі починають міняти свій колір, а листочки почин...