Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Президент Енергоатома провів виїзну нараду на Южно-Українській АЕС
AA

Президент Енергоатома провів виїзну нараду на Южно-Українській АЕС

20 вересня на Южно-Українській АЕС відбулася виїзна нарада за участі президента ДП НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського та начальника управління атомно-промислового комплексу Міністерства енергетики і вугільної промисловості України Григорія Плачкова щодо ознайомлення з ходом реалізації проекту «Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота блоків 1...3 на Ташлицькому водосховищі та бризкальних басейнах Южно-Української АЕС». Під час візиту обговорювалися також поточні виробничі завдання та шляхи вирішення проблемних питань.

Юрій Недашковський та Григорій Плачков оглянули будівельний майданчик бризкальних басейнів, обговорили з фахівцями НАЕК «Енергоатом», ВП «Атомкомплект», Южно-Українського енергокомплексу та генерального підрядника ПАТ «Юженергобуд» низку питань, що виникли в процесі реалізації ключового для ЮУАЕС і Енергоатома проекту. Зокрема, йшлося про будівництво струменеспрямовуючої споруди в акваторії Ташлицького водосховища та про підготовку до проведення аукціону на право виготовлення основного насосного обладнання.

Проект «Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота блоків 1..3 на Ташлицькому водосховищі та бризкальних басейнах Южно-Української АЕС» затверджено Кабінетом Міністрів України на початку 2016 року. Його реалізація дозволить уникнути втрат виробництва електроенергії на ЮУАЕС через високу температуру циркуляційної води та зняти обмеження потужності южно-українських енергоблоків, викликані недостатньою охолоджувальною здатністю Ташлицького водосховища в спекотні літні періоди.

Реконструкція системи техводопостачання ЮУАЕС передбачає реалізацію трьох проектів: будівництво 5 бризкальних басейнів, облаштування струменеспрямовуючої споруди (завіси) в акваторії Ташлицького водосховища, а також комплексу споруд для заповнення та підживлення водойми-охолоджувача. Загальна вартість будівництва об'єктів складає 1214,4 млн грн. Тривалість будівництва - 36 місяців. Практичну реалізацію проекту реконструкції системи техводопостачання ЮУАЕС розпочато в середині березня.

Предметом уваги керівників галузі став також хід виконання робіт з коригування ще одного масштабного проекту - добудови Ташлицької ГАЕС з підвищенням рівня Олександрівського водосховища до позначки 20,7 м.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...