Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Правила поведінки під час ожеледиці
AA

Правила поведінки під час ожеледиці

Як же необхідно себе вести на ожеледі і як уникнути травми? При ожеледиці не потрібно поспішати. Ця порада завжди корисна не тільки людям похилого віку, а й молодим людям. Коли ожеледь, то намагайтеся ходити повільно, роблячи при цьому більш широкі кроки. Не слід високо піднімати ноги, при ходьбі розставляйте носки стоп під деяким кутом назовні, при цьому ноги злегка згинайте в колінах і трішки нахиляйте корпус тулуба вперед, для того, щоб центр ваги вашого тіла був по можливості перед ногами.

При ходьбі в ожеледицю не тримайте руки в кишенях, тому що при випадковому падінні у вас не вистачить часу на те, щоб інстинктивно вийняти їх і вхопитися за що-небудь — дерево, стіну або стовп. У разі вимушеного падіння відразу відкидайте у бік ручну ношу, наприклад сумки, які ви несете, завжди намагайтеся вберегти від травмування себе, а не речі.

Не тільки в ожеледь, а і в сильний мороз завжди небезпечно ходити у взутті на шкіряній підошві, тому що таке взуття сильно ковзає по льоду. Для такого взуття краще всього зробити тонку гумову наклейку, ця наклейка і попередить можливе падіння, і збереже ваше взуття. З практики видно, що правильно роблять ті люди, які роблять це відразу ж після покупки нового взуття. На каблуки вашого взуття також потрібно набити гумові набійки. Через певний час можна проводити по шкіряним підошвам грубим наждачним папером — це попередить можливість падіння при ожеледі, хоча це дає тимчасовий ефект. Можна також скористатися наявними у продажу спеціальними зачепами на взуття, вони представляють собою металеві пластинки із зубчиками, які надягають на взуття.

Як слід поводитися, щоб наслідки після падіння були б найменше важкими? Простіше кажучи — як правильно падати? Перш за все потрібно навчитися правильно і безпечно падати. Під час падіння, ваші м’язи повинні бути, по можливості, максимально напружені, в такому разі ви, подібно пружині, з амортизуєте передбачуваний удар об землю. Якщо ж цього не зробити і ваші м’язи залишаться ненапружені, наприклад м’язи рук, то виникає небезпека отримати травму лучезап’ястного суглоба або навіть передпліччя. У випадку падіння під час ожеледиці завжди намагайтеся максимально стиснутися в грудку, для цього підберіть руки, втягніть голову в плечі, постарайтеся по можливості впасти на бік. Якщо будете так робити, то ви завжди зможете просто відбутися легким ударом, садном або синцем.

І останнє, найкраща профілактика проти можливих падінь та їх наслідків, коли на вулиці ожеледиця — це тренування і заняття фізкультурою. Адже падіння завжди, як правило, відбувається несподівано, а на всяку несподіванку завжди швидше реагує та людина, яка займається фізкультурою і спортом. Слід завжди пам’ятати, що постійні тренування дають уміння зберігати рівновагу в просторі, дають можливість координувати рухи, зміцнюють всі м’язи і зв’язки.

Читайте також

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...

Відшкодування витрат на виготовлення та встановлення пам’ятника на могилі ветеранів війни, які захищали незалежність,  суверенітет і територіальну цілісність України

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради інформує. Рішенням виконавч...