Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Працівники ЮУАЕС успішно пройшли курс «Екстрений медичний реагувальник»
AA

Працівники ЮУАЕС успішно пройшли курс «Екстрений медичний реагувальник»

Працівники ВП ЮУАЕС пройшли тижневий курс навчання «Екстрений медичний реагувальник» (ЕМР) та отримали відповідні сертифікати. Результатом проходження програми став екзамен, який відбувся 2 серпня і складався зі 100 теоретичних запитань та практичної частини. Атомники довели, що гідні сертифікату ЕМР.

Навчання южноукраїнських волонтерів проводили інструктори громадської організації «Захист патріотів». Її було створено 2014 року, коли почались бойові дії на Сході країни. Першочерговим завданням було навчити українських військових діяти за світовими стандартами тактичної медицини.

Зараз сертифіковані інструктори читають курси лекцій не тільки бійцям, а й цивільним людям. За 5 років представники організації «Захист патріотів» подолали майже 400 тисяч кілометрів Україною, побували у різних регіонах, щоб навчити наданню домедичної допомоги волонтерів, пожежників, правоохоронців. «Під час тижневого курсу ми розповідаємо про те, як оцінити стан постраждалого, надати йому кваліфіковану домедичну допомогу і не допустити погіршення стану  до приїзду швидкої. Особливий акцент робимо на практичні заняття з сердцево-легеневої реанімації, відновлення прохідності дихальних шляхів, відпрацювання дій під час поранень та пошкоджень опорно-рухового апарату», - каже інструктор громадської організації «Захист патріотів» Назар Мельничук.

В організації навчання южноукраїнських волонтерів посприяла адміністрація ВП ЮУАЕС. На підприємстві розуміють важливість того, щоб  у підрозділах працювали люди, які можуть у разі необхідності прийняти швидке рішення та надати кваліфіковану домедичну допомогу. За словами інженера управління виробничо-технічної комплектації Южно-Української АЕС Андрія Дікусара, який очолює місцеву громадську організацію «Шершень», є ініціатива створити на підприємстві мережу волонтерів-рятувальників. Це дозволить посилити систему аварійної готовності та реагування.

Окрім працівників ВП ЮУАЕС до участі у навчанні запрошували активістів місцевих організацій, а також представників поліції Донецької області. Результати екзаменів засвідчили, що слухачі курсу добре засвоїли все, про що говорилось на лекціях з домедичної допомоги. Взаємодія з громадською організацією «Захист патріотів» триватиме і надалі. В планах – проведення кваліфікаційних навчань за участю досвідчених інструкторів.


 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...