Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Повірка вимірювачів радіаційного фону в 30-кілометровій зоні ЮУАЕС
AA

Повірка вимірювачів радіаційного фону в 30-кілометровій зоні ЮУАЕС

З 14 по 31 серпня проводитиметься планова Державна повірка вимірювачів радіаційного фону ВРФ-02, встановлених у населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС. Для її виконання вимірювачі, розташовані на штатних місцях у населених пунктах Костянтинівка, Благодатне, Арбузинка, Полянка, Агрономія, Жовтневе та Доманівка буде знято та доставлено на ЮУАЕС.

Після повірки ВРФ-02 повернуть на штатні місця. 

Як вже повідомлялося, у ВП ЮУАЕС триває також щорічна планова повірка блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), встановлених у населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження атомної станції. Її перший етап завершено, повірені прилади контролю повернуто на штатні місця у 8 населених пунктах. Під час другого етапу, який стартував 6 серпня та триватиме до 17 серпня, буде повірено блоки детектування гамма-випромінювання, що відстежують гамма-фон ще в 6 населених пунктах.

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном «гарячої лінії» 0-800-500-107 (дзвінки безкоштовні), або на веб-сайті підприємства www.sunpp.mk.ua.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...