Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Постраждалі від сексуального насильства під час війни та домашнього насильства можуть отримати безоплатну правову допомогу від держави
AA

Постраждалі від сексуального насильства під час війни та домашнього насильства можуть отримати безоплатну правову допомогу від держави

Система безоплатної правової допомоги (БПД) запускає інформаційну кампанію про допомогу постраждалим від насильства. Кампанія складатиметься з двох частин: підтримка у випадках сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією росії проти України та допомога постраждалим від домашнього насильства.

Мета кампанії — проінформувати про можливість отримати безоплатну правову допомогу та мотивувати постраждалих діяти, щоб захистити себе.  Адже нині більшість подібних злочинів залишаються невідомими, а тому кривдники — непокараними. Розголос важливий — це спонукає інших звертатися по допомогу.

Допомога постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією росії проти України

Сексуальне насильство під час війни має багато проявів. Це і зґвалтування, навіть якщо людина не чинить опір при вчиненні відносно неї сексуальних дій в небезпеці, і примус до оголення, примусове роздягання (наприклад, на ворожих блокпостах), тортури сексуального характеру, травмування чи каліцтво статевих органів, і навіть погрози вчинення таких дій.

Звернувшись до системи безоплатної правової допомоги, можна отримати консультацію юриста, допомогу із зверненням до поліції, представництво інтересів у суді. 

«Після пережитого люди часто не готові звертатися по правову допомогу одразу. Важливо пам’ятати, що такі злочини не мають строку давності. Людина може звернутися тоді, коли буде готова. Система безоплатної правової допомоги завжди буде поруч», — зазначила заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць.

https://www.youtube.com/watch?v=x9QclqGBVmA&t=63s

Допомога постраждалим від домашнього насильства

Після 24 лютого проблема домашнього насильства не зникла. Його вчиняють найближчі люди – рідні та близькі.

Протидія домашньому насильству на часі навіть під час війни. Та постраждалі часто не знають, що робити й як захиститися.

https://www.youtube.com/watch?v=95bBQjuPAfc

Що таке система БПД

Система безоплатної правової допомоги — це мережа бюро правової допомоги та дистанційні сервіси для отримання правової допомоги. Через них можна скористатися гарантованим державою правом кожної людини отримати безоплатну кваліфіковану допомогу юристів.

Як може допомогти система безоплатної правової допомоги

У системі БПД працюють досвідчені юристи, які допоможуть з підготовкою документів, складанням заяв до правоохоронних органів. Якщо потрібно представництво інтересів клієнтів у суді, зокрема в кримінальних справах — можуть додатково залучатися адвокати, які співпрацюють з системою БПД. Усі правові послуги надаються безоплатно для клієнтів.

До системи безоплатної правової допомоги можна звернутися телефоном 0 800 213 103, дзвінки безкоштовні.

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...