Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Попередження травматизму
AA

Попередження травматизму

Зима - це не тільки пухнастий сніг, веселі дитячі ігри у дворі, зимові види спорту. Це ще і перемінлива погода: то снігопад, то відлига, то хуртовина, то ожеледиця. І все це часто приводить до отримання травм.

Увага і обережність є основними засобами профілактики травматизму, часто не тільки зимового. Виходячи на вулицю, потрібно контролювати кожен свій крок. Нерозчищені вулиці і накатані ожеледні доріжки краще обходити. Краще всього для зими підходить взуття на плоскій платформі. Важливо щоб платформа була з не з ковзкого матеріалу (рифленої резини або каучуку з глибоким протектором), при цьому рифлення повинно йти поперек платформи або по типу сітки. Зменшенню ковзання допоможуть наклеєні на платформу в ділянці носка і п'ятки куски лейкопластиру. Головне правило: взуття повинно бути стійким.

Особливо обережним потрібно бути на вході до установ і споруд, при будівництві яких використовувалась плитка, на автотранспортних зупинках.

Бажано не носити сумки на довгих ручках, які, звисаючи з плеча, переміщують центр тяжіння і тягнуть вниз. Небезпечні в плані отримання травм і капюшони, які звужують поле зору і заважають при переході вулиці вчасно оцінити ситуацію на дорозі.

Як правило, травма – це результат падіння, і часто – неправильного падіння.

Якщо ви відчуваєте, що падіння не уникнути, постарайтеся присісти – так зменшується висота з якої ви падаєте. Крім того в момент падіння необхідно постаратись згрупуватись – втягнути голову і прижати лікті до тулуба. Якщо, посковзнувшись, ви втрачаєте рівновагу, ні в якому випадку не падайте на витягнуті руки. Падати обов'язково потрібно на бік, бо якщо людина падає на спину, то є загроза травмувати хребет і голову. Але. якщо ви все таки падаєте на спину, притиснііть підборіддя до грудей, а руки розставте як можна ширше. Це застрахує вас від черепно-мозкової травми.

При падінні зі слизьких східців дуже важливо захистити лице та голову - постарайтеся прикрити їх руками. Не намагайтеся затормозити падіння, розтопиривши руки і ноги, - це тільки збільшить кількість травм.

Літні люди із-за вікових особливостей скелета нерідко отримують дуже серйозні травми, які можуть бути причиною інвалідності. В похилому віці навіть невеликий удар може стати причиною переломів, особливо це стосується жінок (більш схильні до остеопорозу). Тому немолодим людям взагалі не бажано виходити в ожеледицю з дому без супроводу. А якщо все-таки неможливо відкласти вихід із дому, то обов'язково потрібно брати з собою палку з металевим кінцем, яка допоможе зменшити ковзання.

Людина отримує травму в секунди, а одужання наступає дуже повільно,тому будьте уважні, обережні, бережіть себе!

Читайте також

"Дитина не одна"- тимчасова допомога на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2024 р. № 331 «Деякі питання провадження...

Кіберзалежність

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На початку свого розвитку комп’ютерні технології здебільшого застосовувалися для роботи, але з...

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...