Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Покращена доступність лабораторних досліджень
AA

Покращена доступність лабораторних досліджень

Начальником  управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради Стахорською О.В. спільно з завідувачкою клініко діагностичної лабораторії лікарні Федоренко Я.В. та старшим лаборантом Васильченко Л.С. відвідано лабораторію некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (далі центр).

Завдяки міській владі, депутатському корпусу на облаштування лабораторії виділено з міського бюджету 631,0 тис. грн. За ці кошти придбане обладнання: гемаготологічний та біохімічний аналізатори, центрифуга, мікроскоп та аналізатор сечі та інше.

Традиційно благодійником виступив ПрАТ «Юженергобуд», яким з дотриманням всіх санітарно епідеміологічних вимог проведений ремонт в приміщені лабораторії та передбачалось придбання нових меблів.

У зв’язку з військовими діями меблі не отримано, тому лабораторія облаштована старими меблями, сподіваємося, що вказаний факт є тимчасовим.

Діяльність лабораторії центру характеризується наявністю чотирьох видів досліджень, а саме загального аналізу крові з лейкоцитарною формулою, аналізу крові на глюкозу, аналізу крові на загальний холестерин та загального аналізу сечі. Дані дослідження  виконують лаборанти – Копитов І.І. та Ковалева А.Ю. які мають практичний досвід в їх проведені.

В лабораторії є достатній запас реагентів для проведення досліджень. З початку роботи лабораторії проведено  3972 досліджень  із яких  загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою 1586, аналіз крові на глюкозу 1125, аналіз крові на загальний холестерин 205  та загальний аналіз сечі 1056  аналізів.

На виконання доручення  «Постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму», за ініціативи депутата Савченко С.І., управлінням охорони здоров’я затверджено «Порядок забору біоматеріалів на дому у тяжкохворих пацієнтів», дана послуга  є безоплатною. Забір виконується медичним працівником центру за необхідністю  доставляється в лабораторію центру, або лікарні.

Для проведення обстеження необхідно отримати направлення сімейного лікаря, педіатра, або терапевта центру, послуги надаються безкоштовно.

 Прийом  пацієнтів в  лабораторії здійснюється,  з понеділка  по п’ятницю з 7.00 до 9.00 ранку, результати досліджень  передаються лікарям  в день забору аналізів.

Застосовуючи  сучасні методи лабораторної діагностики, фахівці забезпечують важливу складову при встановленні  діагнозів пацієнтів, сприяють дієвому контролю за результатами лікування і дозволяють проводити оцінку ефективності терапії у динаміці.

Спеціалісти лабораторії комунального некомерційного підприємства «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня»  погодились  надавати пробірки, для забору крові, для тих досліджень, які будуть проводитись в лабораторії лікарні, за електронним направленням  від лікарів центру та запропонували свою допомогу, що є яскравим прикладом наступності роботи центру та лікарні, щодо втілення практичних рекомендацій.

Начальником управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради Стахорською О.В. для покращення роботи лабораторії надано методичні рекомендації щодо  підвищення кваліфікації лаборантів, своєчасного проведення метрологічної повірки обладнання та більше уваги приділяти контролю якості.

 

Читайте також

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...