Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Подія на ВРП-330 Южно-Української АЕС до відключення споживачів не призвела
AA

Подія на ВРП-330 Южно-Української АЕС до відключення споживачів не призвела

30 листопада о 7 годині 56 хвилин на Южно-Українській АЕС сталося електричне пошкодження трансформатора струму з його загорянням, що призвело до автоматичного відключення дією захистів другої системи шин та пуско-резервних трансформаторів.

Було викликано пожежну охорону. О 08 годині 40 хвилин пожежу ліквідовано. Після відключення пошкодженого обладнання о 09 год. 02 хв. друга система шин випробувана робочою напругою та о 09 год. 08 хв. введена в роботу. Масштаби пошкоджень не значні - порушення не призвело до відімкнення споживачів від постачання. За попередньою оцінкою подія віднесена до відмови І категорії.

Проводяться роботи з виявлення причин пошкодження. Для розслідування порушення та встановлення причини, що його викликала, створена комісія.

Станом на 30 листопада обладнання першого, другого і третього енергоблоків Южно-Української АЕС працює в заданому режимі без зауважень. Радіаційній фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС перебуває на рівні природних фонових значень, які були заміряні до пуску атомної станції. 30 листопада він складає 0,09 мкЗв/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень.         

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном безкоштовної «гарячої лінії» 0-800-500-107 та телефоном-автовідповідачем (05136) 4-29-93, а також на офіційному сайті за адресою www.sunpp.mk.ua.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...